Het Italiaans parket is met een onderzoek gestart naar premier Silvio Berlusconi wegens mogelijke belastingontduiking.

De beschuldigingen hebben betrekking op belastingaangiften van zijn media-imperium Mediaset. Ook de in- en verkoop van televisierechten van het bedrijf wordt onderzocht.

Er is ook een onderzoek geopend naar Berlusconi's zoon Piersilvio, één van de toplui van Mediaset, en andere managers van het bedrijf. Mediaset baat in Italië populaire commerciële tv-stations uit. Het is eigendom van de holding Fininvest, die in handen is van Berlusconi.

Het onderzoek kadert in het Mediaset-proces dat in Milaan wordt
gevoerd. In het raam van dat proces is de voorzitter van de raad van bestuur intussen beschuldigd van fiscale fraude.

Het Italiaans parket is met een onderzoek gestart naar premier Silvio Berlusconi wegens mogelijke belastingontduiking. De beschuldigingen hebben betrekking op belastingaangiften van zijn media-imperium Mediaset. Ook de in- en verkoop van televisierechten van het bedrijf wordt onderzocht. Er is ook een onderzoek geopend naar Berlusconi's zoon Piersilvio, één van de toplui van Mediaset, en andere managers van het bedrijf. Mediaset baat in Italië populaire commerciële tv-stations uit. Het is eigendom van de holding Fininvest, die in handen is van Berlusconi. Het onderzoek kadert in het Mediaset-proces dat in Milaan wordt gevoerd. In het raam van dat proces is de voorzitter van de raad van bestuur intussen beschuldigd van fiscale fraude.