Trans Mountain bevindt zich aan de Canadese westkust. Het gaat om een pijpleiding van meer dan 1.000 kilometer, die vorig jaar werd genationaliseerd.

Met de uitbreidingswerken zal de capaciteit voor het transport van ruwe olie worden verdrievoudigd. Hierdoor zouden een pak meer olietankers, naar schatting 34 per maand, aanmeren aan de Canadese westkust. De werken aan het project zouden deze zomer starten. Canada verwacht dat de uitbreiding elk jaar zo'n 500 miljoen Canadese dollar (334 miljoen euro) extra inkomsten zal opleveren.

Premier Justin Trudeau beloofde bij de goedkeuring 'dat elke dollar die dit project oplevert, zal geïnvesteerd worden in de ecologische transitie van het land'. Maar binnen vier maanden zijn er verkiezingen in Canada en waarnemers vrezen dat deze beslissing Trudeau stemmen zal kosten.

Trans Mountain bevindt zich aan de Canadese westkust. Het gaat om een pijpleiding van meer dan 1.000 kilometer, die vorig jaar werd genationaliseerd. Met de uitbreidingswerken zal de capaciteit voor het transport van ruwe olie worden verdrievoudigd. Hierdoor zouden een pak meer olietankers, naar schatting 34 per maand, aanmeren aan de Canadese westkust. De werken aan het project zouden deze zomer starten. Canada verwacht dat de uitbreiding elk jaar zo'n 500 miljoen Canadese dollar (334 miljoen euro) extra inkomsten zal opleveren. Premier Justin Trudeau beloofde bij de goedkeuring 'dat elke dollar die dit project oplevert, zal geïnvesteerd worden in de ecologische transitie van het land'. Maar binnen vier maanden zijn er verkiezingen in Canada en waarnemers vrezen dat deze beslissing Trudeau stemmen zal kosten.