In de Amerikaanse staat Ohio heeft de executie van een ter dood veroordeelde 24 minuten in beslag genomen. Dat meldt de Amerikaanse omroep CNN. De dodelijke injectie bevatte een nieuwe combinatie medicijnen.

Volgens ooggetuigen hapte de 53-jarige moordenaar Dennis McGuire nog meer dan tien minuten lang naar adem en kokhalsde hij, voordat hij uiteindelijk stierf. De familie van de man, die getuige was van het schouwspel, stapt daarom naar de rechtbank. Het was de langst durende executie in Ohio, sinds het moratorium er in 1999 werd opgeheven.

Nieuwe combinatie medicijnen

De voltrekking van de executie duurde wellicht zo lang, omdat er gebruik werd gemaakt van een tot dusver nooit gebruikte combinatie medicijnen. De Europese producent van de middelen die vroeger werd toegediend aan ter dood veroordeelden, wenste niet meer dat het product daarvoor nog langer werden gebezigd.

McGuire werd in 1994 veroordeeld voor de verkrachting en moord op de 22-jarige Joy Stewart, die zeven maanden zwanger was. De nabestaanden van het slachtoffer waren aanwezig op het ogenblik van de executie. Naar verluidt bedankte McGuire de familie Stewart uitvoerig voor een brief die hij eerder van hen had ontvangen. (YD)

In de Amerikaanse staat Ohio heeft de executie van een ter dood veroordeelde 24 minuten in beslag genomen. Dat meldt de Amerikaanse omroep CNN. De dodelijke injectie bevatte een nieuwe combinatie medicijnen.Volgens ooggetuigen hapte de 53-jarige moordenaar Dennis McGuire nog meer dan tien minuten lang naar adem en kokhalsde hij, voordat hij uiteindelijk stierf. De familie van de man, die getuige was van het schouwspel, stapt daarom naar de rechtbank. Het was de langst durende executie in Ohio, sinds het moratorium er in 1999 werd opgeheven.De voltrekking van de executie duurde wellicht zo lang, omdat er gebruik werd gemaakt van een tot dusver nooit gebruikte combinatie medicijnen. De Europese producent van de middelen die vroeger werd toegediend aan ter dood veroordeelden, wenste niet meer dat het product daarvoor nog langer werden gebezigd.McGuire werd in 1994 veroordeeld voor de verkrachting en moord op de 22-jarige Joy Stewart, die zeven maanden zwanger was. De nabestaanden van het slachtoffer waren aanwezig op het ogenblik van de executie. Naar verluidt bedankte McGuire de familie Stewart uitvoerig voor een brief die hij eerder van hen had ontvangen. (YD)