Keller (39) maakte deel uit van de menigte aanhangers van oud-president Trump die op 6 januari het Capitool bestormde, binnendrong, plunderde en vernielingen aanrichtte. Daarbij vielen vijf doden.

Volgens de aanklager was Keller 51 minuten in het Capitool. Dat is een relatief lange periode vergeleken met veel anderen die slechts kort in het gebouw waren. Op videobeelden van de bestorming was te zien hoe Keller Democratische kopstukken Chuck Schumer en Nancy Pelosi uitschold en beledigde, zonder in hun buurt te zijn. Keller zou geen geweld hebben gebruikt, maar wel bevelen van de politie hebben genegeerd, met zijn ellebogen schudde hij agenten af die hem probeerden te verwijderen. Hij vernietigde zijn telefoon en gooide een herkenbare jas weg in de hoop niet opgespoord te zullen worden.

Naar verwachting krijgt hij een celstraf van 21 tot 27 maanden, melden Amerikaanse media.

Keller nam drie keer deel aan de Olypische Spelen, van 2000 tot 2008. Hij won zijn gouden medailles in estafettewedstrijden.

Keller (39) maakte deel uit van de menigte aanhangers van oud-president Trump die op 6 januari het Capitool bestormde, binnendrong, plunderde en vernielingen aanrichtte. Daarbij vielen vijf doden. Volgens de aanklager was Keller 51 minuten in het Capitool. Dat is een relatief lange periode vergeleken met veel anderen die slechts kort in het gebouw waren. Op videobeelden van de bestorming was te zien hoe Keller Democratische kopstukken Chuck Schumer en Nancy Pelosi uitschold en beledigde, zonder in hun buurt te zijn. Keller zou geen geweld hebben gebruikt, maar wel bevelen van de politie hebben genegeerd, met zijn ellebogen schudde hij agenten af die hem probeerden te verwijderen. Hij vernietigde zijn telefoon en gooide een herkenbare jas weg in de hoop niet opgespoord te zullen worden.Naar verwachting krijgt hij een celstraf van 21 tot 27 maanden, melden Amerikaanse media.Keller nam drie keer deel aan de Olypische Spelen, van 2000 tot 2008. Hij won zijn gouden medailles in estafettewedstrijden.