De links-nationalistische Ollanta Humala heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Peru. Volgens de eerste officiële resultaten behaalde hij 50,5 procent van de stemmen.

Humala's opponente, de rechtse Keiko Fujimori, won 49,5 procent van de stemmen. Er moeten vooral nog resultaten geteld worden in landelijke gebieden, daar waar Humala sterk staat.

"We zullen de informatie blijven volgen tot de officiële resultaten het bevestigen, maar ik ga de vreugde van de overwinning delen met het volk," zei Humala in een korte verklaring. "De kiescampagne is voorbij en ik zal de president van alle Peruvianen zijn, vanaf 28 juli."

Humala herhaalde zijn intentie om sociale maatregelen te nemen voor een "Peru voor allen".

Dochter

Als zijn overwinning wordt bevestigd, volgt de 48-jarige Humala als president de aftredende Alan Garcia op. Bij de vorige stembusgang 2006 delfde hij het onderspit tegen Garcia.

Keiko Fujimori is de dochter van de voormalige dictator Alberto Fujimori, die onder andere wegens mensenrechtenschendingen tot een kwarteeuw in de gevangenis is veroordeeld. (Belga/KVDA)

De links-nationalistische Ollanta Humala heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Peru. Volgens de eerste officiële resultaten behaalde hij 50,5 procent van de stemmen. Humala's opponente, de rechtse Keiko Fujimori, won 49,5 procent van de stemmen. Er moeten vooral nog resultaten geteld worden in landelijke gebieden, daar waar Humala sterk staat. "We zullen de informatie blijven volgen tot de officiële resultaten het bevestigen, maar ik ga de vreugde van de overwinning delen met het volk," zei Humala in een korte verklaring. "De kiescampagne is voorbij en ik zal de president van alle Peruvianen zijn, vanaf 28 juli." Humala herhaalde zijn intentie om sociale maatregelen te nemen voor een "Peru voor allen". Dochter Als zijn overwinning wordt bevestigd, volgt de 48-jarige Humala als president de aftredende Alan Garcia op. Bij de vorige stembusgang 2006 delfde hij het onderspit tegen Garcia. Keiko Fujimori is de dochter van de voormalige dictator Alberto Fujimori, die onder andere wegens mensenrechtenschendingen tot een kwarteeuw in de gevangenis is veroordeeld. (Belga/KVDA)