Al-Sisi meldde zijn kandidaatschap in een televisietoespraak. In de vooraf opgenomen toespraak zei de 59-jarige populaire veldmaarschalk dat Egypte wordt bedreigd door terroristen en dat hij het land 'vrij van angst wil maken'.

Hij zei verder dat hij 'geen wonderen kan verrichten'. Hij roept Egyptenaren dan ook op om hard te werken om hun land te verbeteren.

Populair

De presidentsverkiezingen zijn naar verwachting in de zomer. De kans dat Al-Sisi wordt verkozen tot de opvolger van de huidige interim-president Adly Mansour is levensgroot. Al-Sisi geniet onder veel Egyptenaren enorme populariteit wegens het optreden tijdens en na de afzetting van president Mohammed Morsi, die banden had met de Moslimbroeders.

Tot dusver heeft pas een andere kandidaat zich gemeld: de linkse politicus Hamdeen Sabahi, die in 2012 derde werd bij de presidentsverkiezingen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

Al-Sisi meldde zijn kandidaatschap in een televisietoespraak. In de vooraf opgenomen toespraak zei de 59-jarige populaire veldmaarschalk dat Egypte wordt bedreigd door terroristen en dat hij het land 'vrij van angst wil maken'.Hij zei verder dat hij 'geen wonderen kan verrichten'. Hij roept Egyptenaren dan ook op om hard te werken om hun land te verbeteren.De presidentsverkiezingen zijn naar verwachting in de zomer. De kans dat Al-Sisi wordt verkozen tot de opvolger van de huidige interim-president Adly Mansour is levensgroot. Al-Sisi geniet onder veel Egyptenaren enorme populariteit wegens het optreden tijdens en na de afzetting van president Mohammed Morsi, die banden had met de Moslimbroeders.Tot dusver heeft pas een andere kandidaat zich gemeld: de linkse politicus Hamdeen Sabahi, die in 2012 derde werd bij de presidentsverkiezingen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)