‘Oekraïne bombardeert oliedepot op Russisch grondgebied’

Beelden van de vermoedelijke aanval in Belgorod op Twitter © Twitter

In de Russische stad Belgorod, dicht bij de grens met het binnengevallen Oekraïne, is vrijdagochtend een brand uitgebroken in een oliedepot. Dat meldde Vjatsjeslav Gladkov, de gouverneur van de gelijknamige provincie, via zijn Telegram-kanaal. Hij duidt een bombardement door Oekraïense helikopters aan als oorzaak.

Volgens Gladkov raakten twee mensen gewond: het gaat om arbeiders van het depot, van wie het leven niet in gevaar is, luidt het. De omliggende straten werden ontruimd.

‘Het vuur in het oliedepot ontstond door een luchtaanval van twee helikopters van de Oekraïense luchtmacht die het Russische luchtruim op een lage hoogte zijn binnengevlogen’, zei de gouverneur.

Later bevestigde ook het Russische ministerie van noodsituaties de brand, zo schrijft persbureau TASS. Het vuur zou dicht bij brandstofreservoirs woeden, luidde het. Zowat 170 brandweerlui zijn ingezet om de vlammen te bestrijden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content