Separatisten en regeringstroepen in Oost-Oekraïne zijn het volgens een militair woordvoerder schriftelijk eens geworden over de terugtrekking van zware wapens. In het document werd vastgelegd dat beide partijen daarmee zondag nog beginnen, deelde Pjotr Kanonik volgens de lokale media mee.

De terugtrekking maakt deel uit van het vredesakkoord, dat de conflictpartijen vorige week in Minsk zijn overeengekomen. Gisteren raakte ook bekend dat in de regio al gevangenen zijn geruild.

De over twee weken afgeronde terugtrekking had eigenlijk al moeten begonnen zijn. Maar ook de opmars van de pro-Russische opstandelingen naar de strategisch belangrijke stad Debaltseve had dit verhinderd.

(Belga/JH)

Separatisten en regeringstroepen in Oost-Oekraïne zijn het volgens een militair woordvoerder schriftelijk eens geworden over de terugtrekking van zware wapens. In het document werd vastgelegd dat beide partijen daarmee zondag nog beginnen, deelde Pjotr Kanonik volgens de lokale media mee. De terugtrekking maakt deel uit van het vredesakkoord, dat de conflictpartijen vorige week in Minsk zijn overeengekomen. Gisteren raakte ook bekend dat in de regio al gevangenen zijn geruild.De over twee weken afgeronde terugtrekking had eigenlijk al moeten begonnen zijn. Maar ook de opmars van de pro-Russische opstandelingen naar de strategisch belangrijke stad Debaltseve had dit verhinderd. (Belga/JH)