Het schip kwam sinds donderdag drie keer in actie. Vrijdagavond werden 106 mensen aan boord gehaald. Ze zijn afkomstig uit Guinee, Soedan en Sierra Leone. Daarvoor ging het om 149 en 119 migranten die gered werden.

Veilige haven

'Met 374 overlevenden aan boord en steeds slechtere weersomstandigheden moeten we de geredde mensen zo snel mogelijk naar de dichtstbijgelegen veilige haven brengen, zoals het zeerecht voorschrijft', zegt Verena Papke van SOS Méditerranée. De organisatie heeft zich daarvoor tot Malta en Italië gericht.

De Ocean Viking vertrok na een maandenlange pauze op 11 januari opnieuw uit de haven van het Franse Marseille voor reddingsacties op de Middellandse Zee.

Het schip kwam sinds donderdag drie keer in actie. Vrijdagavond werden 106 mensen aan boord gehaald. Ze zijn afkomstig uit Guinee, Soedan en Sierra Leone. Daarvoor ging het om 149 en 119 migranten die gered werden. 'Met 374 overlevenden aan boord en steeds slechtere weersomstandigheden moeten we de geredde mensen zo snel mogelijk naar de dichtstbijgelegen veilige haven brengen, zoals het zeerecht voorschrijft', zegt Verena Papke van SOS Méditerranée. De organisatie heeft zich daarvoor tot Malta en Italië gericht.De Ocean Viking vertrok na een maandenlange pauze op 11 januari opnieuw uit de haven van het Franse Marseille voor reddingsacties op de Middellandse Zee.