Het protest tegen de hebzucht en de uitwassen van het kapitalisme nam zaterdag wereldwijde proporties aan. In Rome kwam het tot rellen. Ook in Brussel kwamen de Indignados op straat, maar het protest bleef rustig.

In New York wordt er al sinds midden september actie gevoerd. Zaterdag kwam er opvallend veel volk opdagen: het wereldberoemde plein Times Square raakte verstopt door de massa. De ordediensten hadden veel volk verwacht, want er waren dranghekken geplaatst. Duizenden betogers daagden op, onder wie veel families. Ook toeristen steunden het protest, door vanuit de open bussen slogans te scanderen en het overwinningsteken te maken. "Ik kan niet geloven hoeveel volk hier is. Het gaat nauwelijks vooruit", aldus een passant.

Incidenten Ter hoogte van 46th Street en 7th Avenue kwam het tot incidenten. De politie chargeerde en tientallen mensen raakten in paniek en vluchten weg. Eén vrouw kwam hierbij ten val.

24 mensen werden opgepakt omdat ze volgens de zender NY 1 zich onrechtmatig toegang hadden verschaft tot een Citibank in Manhattan.

De 24, die zich zouden hebben afgescheurd van de betoging bij Washington Square Park, werden zonder veel protest meegenomen.

Eerder op de dag werd er nog gedemonstreerd aan een filiaal van de grootbank JPMorgen Chase. (Belga/TE)

Het protest tegen de hebzucht en de uitwassen van het kapitalisme nam zaterdag wereldwijde proporties aan. In Rome kwam het tot rellen. Ook in Brussel kwamen de Indignados op straat, maar het protest bleef rustig. In New York wordt er al sinds midden september actie gevoerd. Zaterdag kwam er opvallend veel volk opdagen: het wereldberoemde plein Times Square raakte verstopt door de massa. De ordediensten hadden veel volk verwacht, want er waren dranghekken geplaatst. Duizenden betogers daagden op, onder wie veel families. Ook toeristen steunden het protest, door vanuit de open bussen slogans te scanderen en het overwinningsteken te maken. "Ik kan niet geloven hoeveel volk hier is. Het gaat nauwelijks vooruit", aldus een passant. Incidenten Ter hoogte van 46th Street en 7th Avenue kwam het tot incidenten. De politie chargeerde en tientallen mensen raakten in paniek en vluchten weg. Eén vrouw kwam hierbij ten val. 24 mensen werden opgepakt omdat ze volgens de zender NY 1 zich onrechtmatig toegang hadden verschaft tot een Citibank in Manhattan. De 24, die zich zouden hebben afgescheurd van de betoging bij Washington Square Park, werden zonder veel protest meegenomen. Eerder op de dag werd er nog gedemonstreerd aan een filiaal van de grootbank JPMorgen Chase. (Belga/TE)