De Amerikaanse president Barack Obama zal op zondag 18 april de begrafenis van de overleden Poolse president Lech Kaczynski bijwonen. In juni worden er in Polen nieuwe presidentsverkiezingen georganiseerd.

Ook andere wereldleiders zullen aanwezig zijn bij de begrafenis van het echtpaar Kaczynski, dat samen met 94 anderen zaterdag omkwam tijdens een vliegtuigcrash in het Russische Smolensk.

De begrafenisplechtigheid zal plaatshebben in de middeleeuwse Wawel-kathedraal in Krakau, de belangrijkste begraafplaats voor Poolse monarchen sinds de veertiende eeuw.

Verkiezingenin juni

Volgens Poolse functionarissen zullen nieuwe presidentsverkiezingen in juni worden gehouden.

In een document voor het parlement is sprake van twee mogelijke data: 13 of 20 juni.

Er wordt verwacht dat waarnemend president en parlementsvoorzitter Bronislaw Komorowski na raadplegingen de exacte datum zal bekend maken.

De Amerikaanse president Barack Obama zal op zondag 18 april de begrafenis van de overleden Poolse president Lech Kaczynski bijwonen. In juni worden er in Polen nieuwe presidentsverkiezingen georganiseerd.Ook andere wereldleiders zullen aanwezig zijn bij de begrafenis van het echtpaar Kaczynski, dat samen met 94 anderen zaterdag omkwam tijdens een vliegtuigcrash in het Russische Smolensk.De begrafenisplechtigheid zal plaatshebben in de middeleeuwse Wawel-kathedraal in Krakau, de belangrijkste begraafplaats voor Poolse monarchen sinds de veertiende eeuw.Verkiezingenin juniVolgens Poolse functionarissen zullen nieuwe presidentsverkiezingen in juni worden gehouden. In een document voor het parlement is sprake van twee mogelijke data: 13 of 20 juni.Er wordt verwacht dat waarnemend president en parlementsvoorzitter Bronislaw Komorowski na raadplegingen de exacte datum zal bekend maken.