"Er gaat heel wat werk zijn eenmaal Khaddafi is afgetreden", aldus Obama in Washington. "Het volk zal zowel op politiek als op economisch gebied opnieuw op de been moeten worden geholpen."

Duitsland wil niet deelnemen aan de NAVO-missie in Libië, die Khaddafi moet verhinderen nog langer burgers aan te vallen. Merkel heeft wel gesuggereerd dat haar land een grotere rol kan spelen eenmaal de Libische kolonel niet langer aan de macht is.

Beide staatsleiders verklaarden dinsdag nogmaals dat Kadhafi geen andere keuze heeft dan af te treden.

Zeldzaam staatsbanket

Obama wees een mogelijk meningsverschil tussen de VS en Duitsland naar aanleiding van het conflict in Libië van de baan. De president at met Merkel tijdens een zeldzaam staatsbanket, het eerste met een Europese leider. (Belga)

"Er gaat heel wat werk zijn eenmaal Khaddafi is afgetreden", aldus Obama in Washington. "Het volk zal zowel op politiek als op economisch gebied opnieuw op de been moeten worden geholpen." Duitsland wil niet deelnemen aan de NAVO-missie in Libië, die Khaddafi moet verhinderen nog langer burgers aan te vallen. Merkel heeft wel gesuggereerd dat haar land een grotere rol kan spelen eenmaal de Libische kolonel niet langer aan de macht is. Beide staatsleiders verklaarden dinsdag nogmaals dat Kadhafi geen andere keuze heeft dan af te treden. Zeldzaam staatsbanket Obama wees een mogelijk meningsverschil tussen de VS en Duitsland naar aanleiding van het conflict in Libië van de baan. De president at met Merkel tijdens een zeldzaam staatsbanket, het eerste met een Europese leider. (Belga)