Obama wil 60 miljard dollar voor Sandy-staten

© Reuters

VS-president Barack Obama gaat het parlement meer dan 60 miljard dollar vragen voor de staten in het noordoosten die eind oktober getroffen werden door superstorm Sandy.

De gouverneurs van de staten New York en New Jersey begroetten het initiatief van Obama positief. Het gevraagde bedrag blijft wel onder de geraamde schade.

Sandy zou in New York en New Jersey respectievelijk 41,9 miljard en 36,9 miljard dollar schade hebben veroorzaakt. De orkaan eiste eind oktober 110 mensenlevens en beschadigde honderdduizenden huizen en bedrijven.

Gevoelig moment

Obama’s vraag aan het Congres komt er op een gevoelig moment. De president voert tegelijkertijd gespannen begrotingsonderhandelingen met de Republikeinen daar.

Intussen wordt ook op andere fronten geld ingezameld voor de slachtoffers van de ramp. Op 12 december vindt in Madison Square Garden in New York een benefietconcert plaats. Onder meer Bruce Springsteen en Paul McCartney zullen er optreden en vrijdag raakte bekend dat ook The Rolling Stones hun opwachting zullen maken. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content