Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt. Rusland krijgt bakken kritiek voor zijn omstreden antiholebiwetgeving. Voormalig tenniskampioene Billie Jean King, openlijk lesbisch en al lange tijd activiste voor gelijke behandeling van homo's en hetero's, zal deel uitmaken van de Amerikaanse delegatie voor de openingsceremonie op 7 februari.

Ministers blijven afwezig

De delegatie wordt geleid door Janet Napolitano, voormalig minister voor Binnenlandse Veiligheid van Obama. De president zelf maakt de verplaatsing niet, en er zullen ook geen zetelende ministers aanwezig zijn. De Amerikaanse ambassadeur in Rusland, Michael McFaul, en een naaste adviseur van Obama, Rob Nabors, maken wel deel uit van de delegatie.

Vingerwijzing

Bij de vorige Winterspelen, in het Canadese Vancouver in 2010, werd vicepresident Joe Biden nog ter plaatse gestuurd. Tijdens de Zomerspelen in Londen vorig jaar was First Lady Michelle Obama hoofd van de delegatie. het Witte Huis zegt het niet met zoveel woorden, maar de aanwezigheid van King en de afwezigheid van kabinetsleden wortd gezien als een vingerwijzing voor de homofobe beleidslijn in Rusland. (Belga/TV)

Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt. Rusland krijgt bakken kritiek voor zijn omstreden antiholebiwetgeving. Voormalig tenniskampioene Billie Jean King, openlijk lesbisch en al lange tijd activiste voor gelijke behandeling van homo's en hetero's, zal deel uitmaken van de Amerikaanse delegatie voor de openingsceremonie op 7 februari.De delegatie wordt geleid door Janet Napolitano, voormalig minister voor Binnenlandse Veiligheid van Obama. De president zelf maakt de verplaatsing niet, en er zullen ook geen zetelende ministers aanwezig zijn. De Amerikaanse ambassadeur in Rusland, Michael McFaul, en een naaste adviseur van Obama, Rob Nabors, maken wel deel uit van de delegatie. Bij de vorige Winterspelen, in het Canadese Vancouver in 2010, werd vicepresident Joe Biden nog ter plaatse gestuurd. Tijdens de Zomerspelen in Londen vorig jaar was First Lady Michelle Obama hoofd van de delegatie. het Witte Huis zegt het niet met zoveel woorden, maar de aanwezigheid van King en de afwezigheid van kabinetsleden wortd gezien als een vingerwijzing voor de homofobe beleidslijn in Rusland. (Belga/TV)