De Amerikaanse president Barack Obama is klaar om samen te werken met de Republikeinen na de zware nederlaag van de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen van woensdag.

In een verklaring zei Obama dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor de nederlaag. De president zei te geloven dat de kiezers gefrustreerd zijn over het tempo van de economische heropleving.

De Republikeinen wonnen 60 zetels in het Huis van Afgevaardigden en nemen er de controle over. Ondanks zetelverlies behouden de Democraten wel de controle in de Senaat.

Samenwerken

Obama zei dat geen enkele partij momenteel de bovenhand haalt en dat het belangrijk is voor Republikeinen en Democraten om samen te werken en te focussen op jobs, veiligheid en de toekomst. Hij wees erop dat het zonder de steun van de Republikeinen moeilijk zal zijn om zaken gedaan te krijgen, zo werd de president door de BBC geciteerd.

De laatste twee jaar is er vooruitgang geboekt, maar blijkbaar hebben veel mensen dat niet gevoeld en dat hebben ze ons duidelijk gemaakt. 'Als president neem ik daar de verantwoordelijkheid voor', aldus Obama.

Hij stak de hand uit naar de Republikeinen en kondigde aan naar 'gemeenschappelijke grond' met hen te zoeken op het gebied van belangrijke onderwerpen. Zo zal hij luisteren naar hun voorstellen om de hervorming van de gezondheidszorg beter te maken.

'Als ze wijzigingen voorstellen die zorgen voor een snellere en meer efficiënte hervorming ben ik graag bereid ze in overweging te nemen', aldus de president.

De Amerikaanse president Barack Obama is klaar om samen te werken met de Republikeinen na de zware nederlaag van de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen van woensdag. In een verklaring zei Obama dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor de nederlaag. De president zei te geloven dat de kiezers gefrustreerd zijn over het tempo van de economische heropleving.De Republikeinen wonnen 60 zetels in het Huis van Afgevaardigden en nemen er de controle over. Ondanks zetelverlies behouden de Democraten wel de controle in de Senaat.SamenwerkenObama zei dat geen enkele partij momenteel de bovenhand haalt en dat het belangrijk is voor Republikeinen en Democraten om samen te werken en te focussen op jobs, veiligheid en de toekomst. Hij wees erop dat het zonder de steun van de Republikeinen moeilijk zal zijn om zaken gedaan te krijgen, zo werd de president door de BBC geciteerd.De laatste twee jaar is er vooruitgang geboekt, maar blijkbaar hebben veel mensen dat niet gevoeld en dat hebben ze ons duidelijk gemaakt. 'Als president neem ik daar de verantwoordelijkheid voor', aldus Obama.Hij stak de hand uit naar de Republikeinen en kondigde aan naar 'gemeenschappelijke grond' met hen te zoeken op het gebied van belangrijke onderwerpen. Zo zal hij luisteren naar hun voorstellen om de hervorming van de gezondheidszorg beter te maken. 'Als ze wijzigingen voorstellen die zorgen voor een snellere en meer efficiënte hervorming ben ik graag bereid ze in overweging te nemen', aldus de president.