Obama zei dat zijn land rouwt om de onthoofde "dappere" journalist Steven Sotloff, en sprak over een "vreselijke gewelddaad" vanwege de terreurgroepering.

De daders zullen voor justitie worden gebracht, aldus Obama. De VS zullen blijven "een regionale en internationale inspanning leiden tegen de barbaarse en lege visie die IS vertegenwoordigt", beloofde hij. Obama voegde er nog aan toe dat het verslaan van de extremistische terreurgroep "tijd zal vergen". De bedoeling is dat IS "geen bedreiging meer zal zijn" voor de regio.

Oekraïne

In verband met de crisis in Oekraïne en de onrust in de Baltische staten naar aanleiding van de houding van Rusland kondigde het Amerikaanse staatshoofd nieuwe Amerikaanse luchtmanoeuvres in het Balticum aan. Hij beloofde dat Estland "er nooit alleen zal voor staan".

Volgens Obama heeft Rusland een "zware prijs betaald voor zijn daden" in Oekraïne. Hij vond het ook "te vroeg" om zich uit te spreken over een staakt-het-vuren in Oekraïne. (Belga/TE)

Obama zei dat zijn land rouwt om de onthoofde "dappere" journalist Steven Sotloff, en sprak over een "vreselijke gewelddaad" vanwege de terreurgroepering. De daders zullen voor justitie worden gebracht, aldus Obama. De VS zullen blijven "een regionale en internationale inspanning leiden tegen de barbaarse en lege visie die IS vertegenwoordigt", beloofde hij. Obama voegde er nog aan toe dat het verslaan van de extremistische terreurgroep "tijd zal vergen". De bedoeling is dat IS "geen bedreiging meer zal zijn" voor de regio. In verband met de crisis in Oekraïne en de onrust in de Baltische staten naar aanleiding van de houding van Rusland kondigde het Amerikaanse staatshoofd nieuwe Amerikaanse luchtmanoeuvres in het Balticum aan. Hij beloofde dat Estland "er nooit alleen zal voor staan".Volgens Obama heeft Rusland een "zware prijs betaald voor zijn daden" in Oekraïne. Hij vond het ook "te vroeg" om zich uit te spreken over een staakt-het-vuren in Oekraïne. (Belga/TE)