Het incident begon met een interview dat Obama gaf aan het blad Rolling Stone. Bij het buitengaan zei één van de journalisten dat zijn zesjarige dochter hem gevraagd had om de president de boodschap "You can do it" over te maken.

"Kinderen hebben goeie instincten", repliceerde de president. "Ze kijken naar die andere kerel en zeggen: 'Ik zie zo dat hij een bullshitter is.'"

Zeveraar

'Bullshitter' betekent in het Amerikaan Engels zoveel als 'zeveraar'; iemand die onzin verkoopt. Al is het natuurlijk wel iets kleurrijker.

Rolling Stone liet niet na om het staartje van het gesprek - het napraten dat gebruikelijk niet gepubliceerd wordt - woord voor woord af te drukken in het nummer dat deze week in de winkel ligt.

Ernstige twijfels

Obama's woordvoerder Dan Pfeiffer bood geen excuses aan voor de ruwe taal van zijn baas. Hij deed er zelfs nog fijntjes een schepje bovenop.

"Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van de verkiezing", zei hij. "De president is iemand die zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Gouverneur Romney's antwoorden in de debatten over binnen- en buitenlands beleid roepen daar ernstige twijfels over op."

Aanvallen en beledigingen

Feit is: Romney heeft tijdens deze campagne inderdaad vaak een loopje genomen met de waarheid. Hij veranderde tijdens de debatten onder andere zijn standpunten over Irak, Afghanistan en gezondheidszorg, en blijft weigeren om de details over zijn belastingsplan uit de doeken te doen.

Maar dat neemt niet weg dat Romney's kamp voorspelbaar verontwaardigd reageerde. Obama wordt stilaan wanhopig, zei campagnestrateeg Kevin Madden aan CNN. "Hij is uit zijn lood geslagen en zit in het defensief. Zijn tank is leeg en er blijft niks anders over dan aanvallen en beledigingen. Het is zonde dat hij de campagne zo moet afsluiten." (TV)

Het incident begon met een interview dat Obama gaf aan het blad Rolling Stone. Bij het buitengaan zei één van de journalisten dat zijn zesjarige dochter hem gevraagd had om de president de boodschap "You can do it" over te maken. "Kinderen hebben goeie instincten", repliceerde de president. "Ze kijken naar die andere kerel en zeggen: 'Ik zie zo dat hij een bullshitter is.'" Zeveraar 'Bullshitter' betekent in het Amerikaan Engels zoveel als 'zeveraar'; iemand die onzin verkoopt. Al is het natuurlijk wel iets kleurrijker. Rolling Stone liet niet na om het staartje van het gesprek - het napraten dat gebruikelijk niet gepubliceerd wordt - woord voor woord af te drukken in het nummer dat deze week in de winkel ligt. Ernstige twijfels Obama's woordvoerder Dan Pfeiffer bood geen excuses aan voor de ruwe taal van zijn baas. Hij deed er zelfs nog fijntjes een schepje bovenop. "Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van de verkiezing", zei hij. "De president is iemand die zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Gouverneur Romney's antwoorden in de debatten over binnen- en buitenlands beleid roepen daar ernstige twijfels over op." Aanvallen en beledigingen Feit is: Romney heeft tijdens deze campagne inderdaad vaak een loopje genomen met de waarheid. Hij veranderde tijdens de debatten onder andere zijn standpunten over Irak, Afghanistan en gezondheidszorg, en blijft weigeren om de details over zijn belastingsplan uit de doeken te doen. Maar dat neemt niet weg dat Romney's kamp voorspelbaar verontwaardigd reageerde. Obama wordt stilaan wanhopig, zei campagnestrateeg Kevin Madden aan CNN. "Hij is uit zijn lood geslagen en zit in het defensief. Zijn tank is leeg en er blijft niks anders over dan aanvallen en beledigingen. Het is zonde dat hij de campagne zo moet afsluiten." (TV)