De Amerikaanse president Barack Obama organiseert maandag en dinsdag een nucleaire top in Washington. Hij ontvangt de leiders of vertegenwoordigers van 47 landen.

Voor België is premier Yves Leterme aanwezig. Tijdens de Nuclear Security Summit staat ook een ontmoeting tussen Obama en Herman Van Rompuy, permanent voorzitter van de Europese Raad, op de agenda.

Aan de vooravond van de top zei Obama dat de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten de mogelijkheid is dat een terroristische organisatie een kernwapen in handen zou krijgen.

Hij roept de deelnemende landen op hun kernmateriaal te beveiligen.

De Amerikaanse president Barack Obama organiseert maandag en dinsdag een nucleaire top in Washington. Hij ontvangt de leiders of vertegenwoordigers van 47 landen. Voor België is premier Yves Leterme aanwezig. Tijdens de Nuclear Security Summit staat ook een ontmoeting tussen Obama en Herman Van Rompuy, permanent voorzitter van de Europese Raad, op de agenda.Aan de vooravond van de top zei Obama dat de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten de mogelijkheid is dat een terroristische organisatie een kernwapen in handen zou krijgen.Hij roept de deelnemende landen op hun kernmateriaal te beveiligen.