De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag tijdens een plechtigheid in het Witte Huis de wet ondertekend die een ziekteverzekering geeft aan 32 miljoen Amerikanen die er nu geen hebben.

De hervorming van de ziekteverzekering was in de nacht van zondag op maandag in het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd met 219 stemmen tegen 212. De Republikeinen stemden in blok tegen.

Onmiddellijk na de ondertekening van de wet begonnen dertien Amerikaanse deelstaten met juridische acties om de hervorming tegen te houden.

Volgens initiatiefnemer Bill McCollum, een republikein die in november een gooi doet naar het gouverneurschap van Florida, is de wet in haar huidige vorm 'een duidelijke schending van de
grondwet' en schendt ze de soevereiniteit van de deelstaten.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag tijdens een plechtigheid in het Witte Huis de wet ondertekend die een ziekteverzekering geeft aan 32 miljoen Amerikanen die er nu geen hebben.De hervorming van de ziekteverzekering was in de nacht van zondag op maandag in het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd met 219 stemmen tegen 212. De Republikeinen stemden in blok tegen.Onmiddellijk na de ondertekening van de wet begonnen dertien Amerikaanse deelstaten met juridische acties om de hervorming tegen te houden.Volgens initiatiefnemer Bill McCollum, een republikein die in november een gooi doet naar het gouverneurschap van Florida, is de wet in haar huidige vorm 'een duidelijke schending van de grondwet' en schendt ze de soevereiniteit van de deelstaten.