Obama overweegt een "gelimiteerde en begrensde actie" om het regime van de Syrische president Bashar al-Assad te straffen voor gebruik van echmische wapens. Volgens Obama bedreigt de aanval met scheikundige wapens in Syrië de nationale veiligheid van Amerika, en bondgenoten zoals Israël en Jordanië. Hij voegde eraan toe dat de wereld het vergassen van vrouwen en kinderen niet kan dulden.

Onmacht

Obama deed zijn uitspraken nadat de VS een rapport van de inlichtingendiensten hadden vrijgegeven waarin staat dat bij een aanval met chemische wapens door het Syrische regime op 21 augustus 1429 doden zijn gevallen, waaronder honderden kinderen.

De president veroordeelde de onmacht van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daar heeft Rusland als trouwe bongenoot van Syrië alle initiatieven geblokkeerd. Obama riep de wereld op om, na de verwerping in het Britse parlement van een interventie in Syrië, niet "verlamd" te zijn.

Turkije wil meer

Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gezegd dat hij met een beperkte actie geen genoegen neemt. "De operatie mag niet 1-2 dagen zijn en dan terugtrekking. Ze moet het regime brengen tot het punt om te vertrekken." (Belga/TV)

Obama overweegt een "gelimiteerde en begrensde actie" om het regime van de Syrische president Bashar al-Assad te straffen voor gebruik van echmische wapens. Volgens Obama bedreigt de aanval met scheikundige wapens in Syrië de nationale veiligheid van Amerika, en bondgenoten zoals Israël en Jordanië. Hij voegde eraan toe dat de wereld het vergassen van vrouwen en kinderen niet kan dulden.Obama deed zijn uitspraken nadat de VS een rapport van de inlichtingendiensten hadden vrijgegeven waarin staat dat bij een aanval met chemische wapens door het Syrische regime op 21 augustus 1429 doden zijn gevallen, waaronder honderden kinderen.De president veroordeelde de onmacht van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daar heeft Rusland als trouwe bongenoot van Syrië alle initiatieven geblokkeerd. Obama riep de wereld op om, na de verwerping in het Britse parlement van een interventie in Syrië, niet "verlamd" te zijn.Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gezegd dat hij met een beperkte actie geen genoegen neemt. "De operatie mag niet 1-2 dagen zijn en dan terugtrekking. Ze moet het regime brengen tot het punt om te vertrekken." (Belga/TV)