Nadat Obama al een vacature uitschreef voor een nieuwe Defensie- en Buitenlandminister, moet de Amerikaanse president nu ook op zoek naar een nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.

De 57-jarige Salazar werd in 2004 voor het eerst benoemd als senator van de staat Colorado. In die staat minister van Justitie, tot wanneer Obama hem in 2009 naar Washington haalde voor de post van binnenlandse aangelegenheden.

Deepwater Horizon

De partijgenoot van Obama maakte in het buitenland vooral naam en faam na de ramp met het boorplatform 'Deepwater Horizon' in de Golf van Mexico. Salazar pakte BP scherp aan en kondigde een moratorium af op het boren naar olie in de regio.

Wie hem zal vervangen blijft voorlopig nog even gissen. Obama moet eerst nog op zoek naar een Buitenlandminister. De post van minister van Defensie zal vermoedelijk ingevuld worden door Chuck Hagel. (EA)

Nadat Obama al een vacature uitschreef voor een nieuwe Defensie- en Buitenlandminister, moet de Amerikaanse president nu ook op zoek naar een nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. De 57-jarige Salazar werd in 2004 voor het eerst benoemd als senator van de staat Colorado. In die staat minister van Justitie, tot wanneer Obama hem in 2009 naar Washington haalde voor de post van binnenlandse aangelegenheden. Deepwater Horizon De partijgenoot van Obama maakte in het buitenland vooral naam en faam na de ramp met het boorplatform 'Deepwater Horizon' in de Golf van Mexico. Salazar pakte BP scherp aan en kondigde een moratorium af op het boren naar olie in de regio. Wie hem zal vervangen blijft voorlopig nog even gissen. Obama moet eerst nog op zoek naar een Buitenlandminister. De post van minister van Defensie zal vermoedelijk ingevuld worden door Chuck Hagel. (EA)