Obama: ‘Kwaadaardige, berekende en verwerpelijke aanval’

Barack Obama © REUTERS

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een eerste reactie gegeven op de dodelijke schietpartij in Dallas (Texas), waar vijf agenten werden doodgeschoten door sluipschutters. “Dit is een kwaadaardige, berekende en verwerpelijke aanval”, zei hij.

Obama heeft aan de burgemeester van Dallas, Mike Rowling, federale steun beloofd aan zijn stad. Ook de FBI is al betrokken bij het onderzoek naar de dodelijke gebeurtenissen in Dallas opdat “recht zal geschieden”.

Volgens de Amerikaanse president ging het om een “berekende aanval op politieagenten terwijl ze hun werk deden tijdens een vredevolle betoging”. Obama kon echter geen nieuwe informatie geven. Maar de president is “geschokt”. “Nu gaat de focus uit naar het troosten van de families en nabestaanden van de slachtoffers

” Maar Obama maakte al duidelijk dat er in de komende periode aandacht zal moeten gaan naar de wapenproblematiek in de Verenigde Staten. De Europese president Donald Tusk flankeerde samen met Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, Obama tijdens het persmoment. Ook Tusk drukte zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers in Dallas. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content