Obama zei op een persconferentie, zo meldt ABC News, dat Trump slecht voorbereid is om president te worden en dit blijft bewijzen, onder meer verwijzend naar Trumps uitspraken over de ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat.

Volgens de huidige president, die aan zijn laatste maanden bezig is, lijkt de Republikeinse kandidaat om hem op te volgen ook 'geen basiskennis te hebben wat cruciale thema's in Europa, het Midden-Oosten en Azië betreft'.

'Genoeg'

Obama vroeg zich af hoe de leiders van de Republikeinse partij hun kandidaat kunnen blijven steunen, terwijl veel prominente Republikeinen de presidentiële visie delen. 'Als u herhaaldelijk blijft zeggen dat Trump onaanvaarbaar is, waarom steunt u hem dan', aldus Obama. 'Wat zegt dit over deze partij wanneer hij de leidende figuur is?'

'Er moet een moment zijn waar men zegt: genoeg', aldus Obama. 'Ik was het niet eens met Mitt Romney en John McCain, maar ik heb nooit gedacht dat zij de job niet aankonden', zei de Democraat over de twee Republikeinse tegenstrevers die voor hem de duimen dienden te leggen.

Richard Hanna, Reuters
Richard Hanna © Reuters

Clinton

Eerder vandaag gaf het Republikeinse Congreslid Richard Hanna als eerste Republikein in de Amerikaanse volksvertegenwoordiging aan dat hij van plan is bij de presidentsverkiezingen van 8 november voor de Democratische kandidate Hillary Clinton te stemmen.

Ook Hanna, voor de staat New York sinds 2001 zetelend in het Huis van Afgevaardigden, noemde Trump 'ongeschikt' voor het hoogste ambt. 'Voor mij volstaat het niet om zijn uitlatingen te bekritiseren. Hij (de miljardair) is ongeschikt om onze partij te dienen en hij kan het land niet leiden', zo citeerde zender NBC Hanna, die bij het aflopen van zijn mandaat eind dit jaar met pensioen gaat.

'Ondanks dat ik het over veel zaken met haar oneens ben, zal ik toch voor mevrouw Clinton stemmen', zei het Republikeinse Congreslid.

Steunverlies

Tot hiertoe hadden andere Republikeinse toplui zich al tegen Trump gekeerd, maar zonder hun steun aan Clinton toe te zeggen.

Maandag nog uitte senator John McCain, in 2008 verliezend presidentskandidaat voor de Republikeinen, scherpe kritiek op Trump. 'Ik hoop dat de Amerikanen begrijpen dat de uitspraken van Trump geen afspiegeling zijn van de overtuigingen van onze Republikeinse partij, zei hij. (Belga/KVDA)

Obama zei op een persconferentie, zo meldt ABC News, dat Trump slecht voorbereid is om president te worden en dit blijft bewijzen, onder meer verwijzend naar Trumps uitspraken over de ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. Volgens de huidige president, die aan zijn laatste maanden bezig is, lijkt de Republikeinse kandidaat om hem op te volgen ook 'geen basiskennis te hebben wat cruciale thema's in Europa, het Midden-Oosten en Azië betreft'.Obama vroeg zich af hoe de leiders van de Republikeinse partij hun kandidaat kunnen blijven steunen, terwijl veel prominente Republikeinen de presidentiële visie delen. 'Als u herhaaldelijk blijft zeggen dat Trump onaanvaarbaar is, waarom steunt u hem dan', aldus Obama. 'Wat zegt dit over deze partij wanneer hij de leidende figuur is?' 'Er moet een moment zijn waar men zegt: genoeg', aldus Obama. 'Ik was het niet eens met Mitt Romney en John McCain, maar ik heb nooit gedacht dat zij de job niet aankonden', zei de Democraat over de twee Republikeinse tegenstrevers die voor hem de duimen dienden te leggen.Eerder vandaag gaf het Republikeinse Congreslid Richard Hanna als eerste Republikein in de Amerikaanse volksvertegenwoordiging aan dat hij van plan is bij de presidentsverkiezingen van 8 november voor de Democratische kandidate Hillary Clinton te stemmen.Ook Hanna, voor de staat New York sinds 2001 zetelend in het Huis van Afgevaardigden, noemde Trump 'ongeschikt' voor het hoogste ambt. 'Voor mij volstaat het niet om zijn uitlatingen te bekritiseren. Hij (de miljardair) is ongeschikt om onze partij te dienen en hij kan het land niet leiden', zo citeerde zender NBC Hanna, die bij het aflopen van zijn mandaat eind dit jaar met pensioen gaat. 'Ondanks dat ik het over veel zaken met haar oneens ben, zal ik toch voor mevrouw Clinton stemmen', zei het Republikeinse Congreslid.Tot hiertoe hadden andere Republikeinse toplui zich al tegen Trump gekeerd, maar zonder hun steun aan Clinton toe te zeggen. Maandag nog uitte senator John McCain, in 2008 verliezend presidentskandidaat voor de Republikeinen, scherpe kritiek op Trump. 'Ik hoop dat de Amerikanen begrijpen dat de uitspraken van Trump geen afspiegeling zijn van de overtuigingen van onze Republikeinse partij, zei hij. (Belga/KVDA)