In een officiële mededeling roept Witte Huis-medewerkster Valerie Jarrett op om dat soort praktijken af te schaffen. De oproep is een reactie op een online petitie gestart door vrienden van Leelah Alcorn, een 17-jarige transgender die uit het leven stapte in december. Alcorn groeide op als jongen in een streng-christelijk gezin, maar voelde zich vrouw, iets wat haar familie niet wilde aanvaarden. In een afscheidsbrief schreef ze dat therapeuten hadden geprobeerd haar opnieuw in een jongen te veranderen. De petitie voor een verbod op bekeringstherapie is na drie maanden al 120.000 keer ondertekend.

'We delen jullie bezorgdheid over de mogelijke verwoestende effecten op de levens van transgenders en holebi's,' luidt het in de blog van Jarrett. 'Gezien onze toewijding om de Amerikaanse jeugd te beschermen, steunt deze regering alle pogingen om het gebruik van bekeringstherapieën voor minderjarigen te verbieden'.

Staten

Jarrett benadrukt wel dat de regering geen plannen heeft om een nationale wetgeving te creëren. Het Witte Huis wil eerder invloed uitoefenen op de individuele staten om een einde te maken aan de praktijken. In onder andere Californië en New Jersey zijn dergelijke therapieën al verboden. (KVDA)

In een officiële mededeling roept Witte Huis-medewerkster Valerie Jarrett op om dat soort praktijken af te schaffen. De oproep is een reactie op een online petitie gestart door vrienden van Leelah Alcorn, een 17-jarige transgender die uit het leven stapte in december. Alcorn groeide op als jongen in een streng-christelijk gezin, maar voelde zich vrouw, iets wat haar familie niet wilde aanvaarden. In een afscheidsbrief schreef ze dat therapeuten hadden geprobeerd haar opnieuw in een jongen te veranderen. De petitie voor een verbod op bekeringstherapie is na drie maanden al 120.000 keer ondertekend.'We delen jullie bezorgdheid over de mogelijke verwoestende effecten op de levens van transgenders en holebi's,' luidt het in de blog van Jarrett. 'Gezien onze toewijding om de Amerikaanse jeugd te beschermen, steunt deze regering alle pogingen om het gebruik van bekeringstherapieën voor minderjarigen te verbieden'.Jarrett benadrukt wel dat de regering geen plannen heeft om een nationale wetgeving te creëren. Het Witte Huis wil eerder invloed uitoefenen op de individuele staten om een einde te maken aan de praktijken. In onder andere Californië en New Jersey zijn dergelijke therapieën al verboden. (KVDA)