"De privésector doet het goed", zei de president eerst op een persconferentie in het Witte Huis. Al bleef de overheidssector achter, de banengroei in de privé ging aan "een stevig tempo."

Woorden inslikken

Een stormpje van Republikeins hoongelacht zorgde ervoor dat hij die woorden een paar uur later alweer moest inslikken.

Op Twitter wees John Boehner, de voorzitter van het huis van afgevaardigden, erop dat de Amerikaanse werkloosheid al veertig maanden dan een stuk hoger ligt dan acht procent. "De president stelt niet alleen het palmares van zijn tegenstander verkeerd voor, maar ook dat van hemzelf", reageerde Eric Fehrnstrom, woordvoerder van Obama's uitdager Mitt Romney.

"Dit gaat de geschiedenis in als een enorme misrekening", zei Romney zelf.

Luttele uren later moest Obama zijn uitspraak dan ook noodgedwongen bijstellen: "Het is absoluut duidelijk dat het niet goed gaat met de economie." Er zijn te veel mensen werkloos, stelde hij, en de bouwsector trekt niet aan.

Recordwinsten
Obama vond wel dat de Republikeinen zijn woorden verdraaid hadden, schrijft de krant The New York Times.

"Wat ik vanochtend gezegd heb, zeg ik al een jaar", zei hij. "We zien beweging in de privésector. Er zijn 4,3 miljoen banen gecreëerd, 800.00 dit jaar alleen. Bedrijven maken recordwinsten."

Maar dat is onvoldoende, zegt de president. "Dat is precies waarom ik het Congres heb gevraagd om stappen te zetten die een verschil kunnen maken."

Kritiek

In ieder geval zal de president die eerste uitspraak wellicht terugzien in sarcastische campagnespotjes voor de persidentsverkiezingen van 6 november.

De slabakkende economie is de voornaamste kritiek op Obama van de Republikeinen. Die laten evenmin een kans voorbij gaan om de president voor te stellen als iemand die in een ivoren toren leeft en niet weet wat de gewone Amerikaan meemaakt. (Belga/TV)

"De privésector doet het goed", zei de president eerst op een persconferentie in het Witte Huis. Al bleef de overheidssector achter, de banengroei in de privé ging aan "een stevig tempo."Woorden inslikken Een stormpje van Republikeins hoongelacht zorgde ervoor dat hij die woorden een paar uur later alweer moest inslikken. Op Twitter wees John Boehner, de voorzitter van het huis van afgevaardigden, erop dat de Amerikaanse werkloosheid al veertig maanden dan een stuk hoger ligt dan acht procent. "De president stelt niet alleen het palmares van zijn tegenstander verkeerd voor, maar ook dat van hemzelf", reageerde Eric Fehrnstrom, woordvoerder van Obama's uitdager Mitt Romney. "Dit gaat de geschiedenis in als een enorme misrekening", zei Romney zelf. Luttele uren later moest Obama zijn uitspraak dan ook noodgedwongen bijstellen: "Het is absoluut duidelijk dat het niet goed gaat met de economie." Er zijn te veel mensen werkloos, stelde hij, en de bouwsector trekt niet aan.Recordwinsten Obama vond wel dat de Republikeinen zijn woorden verdraaid hadden, schrijft de krant The New York Times."Wat ik vanochtend gezegd heb, zeg ik al een jaar", zei hij. "We zien beweging in de privésector. Er zijn 4,3 miljoen banen gecreëerd, 800.00 dit jaar alleen. Bedrijven maken recordwinsten." Maar dat is onvoldoende, zegt de president. "Dat is precies waarom ik het Congres heb gevraagd om stappen te zetten die een verschil kunnen maken."Kritiek In ieder geval zal de president die eerste uitspraak wellicht terugzien in sarcastische campagnespotjes voor de persidentsverkiezingen van 6 november. De slabakkende economie is de voornaamste kritiek op Obama van de Republikeinen. Die laten evenmin een kans voorbij gaan om de president voor te stellen als iemand die in een ivoren toren leeft en niet weet wat de gewone Amerikaan meemaakt. (Belga/TV)