Het akkoord omvat een verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond met 2.100 miljard dollar. De uitgaven voor defensie zullen over een periode van tien jaar met 350 miljard dollar teruggedrongen worden. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke, die anoniem wilde blijven, gemeld.

Een speciale commissie, die uit evenveel Republikeinen als Democraten van het Congres zal bestaan, zal nieuwe besparingen in de uitgaven moeten vastleggen, ten belope van 1.500 miljard dollar over een periode van eveneens tien jaar. Daarbij komt een besparing van 1.000 miljard dollar in de uitgaven die al vastgelegd was in de eerste fase van het akkoord.

De president legde in het Witte Huis een verklaring af. Het akkoord moet maandag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd worden. Na de aankondiging van het akkoord in de VS ging de beurs van Tokio 1,70 procent in de plus.

Republikeinen en Democraten moesten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Wettelijk mag de schuldenberg niet hoger zijn dan 14.290 miljard dollar. Als dat plafond niet werd opgetrokken, dreigde het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/TE)

Het akkoord omvat een verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond met 2.100 miljard dollar. De uitgaven voor defensie zullen over een periode van tien jaar met 350 miljard dollar teruggedrongen worden. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke, die anoniem wilde blijven, gemeld. Een speciale commissie, die uit evenveel Republikeinen als Democraten van het Congres zal bestaan, zal nieuwe besparingen in de uitgaven moeten vastleggen, ten belope van 1.500 miljard dollar over een periode van eveneens tien jaar. Daarbij komt een besparing van 1.000 miljard dollar in de uitgaven die al vastgelegd was in de eerste fase van het akkoord. De president legde in het Witte Huis een verklaring af. Het akkoord moet maandag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd worden. Na de aankondiging van het akkoord in de VS ging de beurs van Tokio 1,70 procent in de plus. Republikeinen en Democraten moesten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Wettelijk mag de schuldenberg niet hoger zijn dan 14.290 miljard dollar. Als dat plafond niet werd opgetrokken, dreigde het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/TE)