De Verenigde Staten en Indonesië gaan nauwer samenwerken rond economische kwesties, veiligheid en klimaatverandering.

Dat hebben de Amerikaanse president Barack Obama en zijn Indonesische ambtgenoot Susilo Bambang Yudhoyono dinsdag aangekondigd tijdens het bezoek van Obama aan de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Moskee

Op het programma van Obama staat onder meer een bezoek aan de moskee van Jakarta, de grootste moskee van Zuidoost-Azië. Hij zal daar ook een toespraak houden.

Het bezoek aan Jakarta is voor de Amerikaanse president ook speciaal, omdat hij tussen 1967 en 1971 met zijn intussen overleden moeder in de Indonesische hoofdstad woonde. Obama liep er als jonge knaap ook school.

Waarschijnlijk zal Obama woensdag Indonesië vroeger dan voorzien verlaten wegens de gevaren die nog steeds uitgaan van de vulkaan Merapi, meldt het Witte Huis. De volgende tussenstop van zijn rondreis door Azië is de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

De Verenigde Staten en Indonesië gaan nauwer samenwerken rond economische kwesties, veiligheid en klimaatverandering. Dat hebben de Amerikaanse president Barack Obama en zijn Indonesische ambtgenoot Susilo Bambang Yudhoyono dinsdag aangekondigd tijdens het bezoek van Obama aan de Indonesische hoofdstad Jakarta. Moskee Op het programma van Obama staat onder meer een bezoek aan de moskee van Jakarta, de grootste moskee van Zuidoost-Azië. Hij zal daar ook een toespraak houden. Het bezoek aan Jakarta is voor de Amerikaanse president ook speciaal, omdat hij tussen 1967 en 1971 met zijn intussen overleden moeder in de Indonesische hoofdstad woonde. Obama liep er als jonge knaap ook school. Waarschijnlijk zal Obama woensdag Indonesië vroeger dan voorzien verlaten wegens de gevaren die nog steeds uitgaan van de vulkaan Merapi, meldt het Witte Huis. De volgende tussenstop van zijn rondreis door Azië is de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.