De Amerikaanse president Barack Obama zal naar verwachting zijn veto uitspreken tegen wetten die de weg vrijmaken voor de aanleg van de oliepijpleiding Keystone XL. Dat meldde de woordvoerder van de president.

De omstreden oliepijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten houdt de gemoederen al langer bezig. Obama is al lange tijd tegen de aanleg van Keystone. Ook milieugroeperingen voerden fel verzet. Het project is al ongeveer zes jaar vertraagd.

Via Keystone moet ruwe olie uit de teerzandvelden van Canada worden vervoerd naar raffinaderijen in het zuiden van de Verenigde Staten. De zegsman van Obama sloot evenwel niet uit dat het Witte Huis uiteindelijk toch goedkeuring zal geven, na de nodige herzieningen. Een tijdspanne werd daarbij niet genoemd. (Belga/WB)

De Amerikaanse president Barack Obama zal naar verwachting zijn veto uitspreken tegen wetten die de weg vrijmaken voor de aanleg van de oliepijpleiding Keystone XL. Dat meldde de woordvoerder van de president.De omstreden oliepijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten houdt de gemoederen al langer bezig. Obama is al lange tijd tegen de aanleg van Keystone. Ook milieugroeperingen voerden fel verzet. Het project is al ongeveer zes jaar vertraagd. Via Keystone moet ruwe olie uit de teerzandvelden van Canada worden vervoerd naar raffinaderijen in het zuiden van de Verenigde Staten. De zegsman van Obama sloot evenwel niet uit dat het Witte Huis uiteindelijk toch goedkeuring zal geven, na de nodige herzieningen. Een tijdspanne werd daarbij niet genoemd. (Belga/WB)