Volgens Het Witte Huis heeft Obama beklemtoond dat Rusland zich aan de voorwaarden van het vredesakkoord van Minsk moet houden. Volgens de VS (en volgens dat akkoord) moeten de Russische soldaten en wapens uit Oekraïne worden teruggetrokken, maar Moskou ontkent iedere betrokkenheid bij het conflict tussen Kiev en de Russischtalige separatisten in het oosten van het land.

Nieuwe gevechten

Ondanks het op 15 februari ondertekende vredesakkoord van Minsk, is het geweld in Oost-Oekraïne begin juni weer opgeflakkerd. De intensiteit van de gevechten is intussen weer afgenomen, maar toch vinden er nog regelmatig dodelijke confrontaties plaats in het gebied.

De twee presidenten spraken verder ook over de strijd tegen de jihadistische terreurmilitie IS (Islamitische Staat). Ook de lopende onderhandelingen over het nucleaire programma van Iran kwamen aan bod. De twee leiders beklemtoonden dat ze tijdens die besprekingen "de eenheid" moeten bewaren om tegen de deadline van 30 juni tot een akkoord te komen.

(Belga/RR)

Volgens Het Witte Huis heeft Obama beklemtoond dat Rusland zich aan de voorwaarden van het vredesakkoord van Minsk moet houden. Volgens de VS (en volgens dat akkoord) moeten de Russische soldaten en wapens uit Oekraïne worden teruggetrokken, maar Moskou ontkent iedere betrokkenheid bij het conflict tussen Kiev en de Russischtalige separatisten in het oosten van het land. Ondanks het op 15 februari ondertekende vredesakkoord van Minsk, is het geweld in Oost-Oekraïne begin juni weer opgeflakkerd. De intensiteit van de gevechten is intussen weer afgenomen, maar toch vinden er nog regelmatig dodelijke confrontaties plaats in het gebied. De twee presidenten spraken verder ook over de strijd tegen de jihadistische terreurmilitie IS (Islamitische Staat). Ook de lopende onderhandelingen over het nucleaire programma van Iran kwamen aan bod. De twee leiders beklemtoonden dat ze tijdens die besprekingen "de eenheid" moeten bewaren om tegen de deadline van 30 juni tot een akkoord te komen. (Belga/RR)