Beide staatshoofden parafeerden te tekst in de rijkelijk versierde Spaanse Zaal van het kasteel van Praag.

Obama sprak van een "belangrijke mijlpaal", maar slechts "de eerste stap van een langere weg richting nucleaire ontwapening."

Kernkoppen

Het verdrag is het resultaat van bilaterale onderhandelingen die maandenlang in Genève gevoerd werden.

De tekst bepaalt dat Moskou en Washington elk 'slechts' 1.550 kernkoppen mogen bezitten. Dat is een verlaging van bijna 74 procent in vergelijking met het Strategic Arms Reduction Treaty (START) dat in 1991 werd ondertekend en in december 2009 afliep.

Het nieuwe START-verdrag moet zowel door de Doema (het Russische Lagerhuis) als door de Amerikaanse Senaat bekrachtigd worden voordat het in werking kan treden.

Beide staatshoofden parafeerden te tekst in de rijkelijk versierde Spaanse Zaal van het kasteel van Praag. Obama sprak van een "belangrijke mijlpaal", maar slechts "de eerste stap van een langere weg richting nucleaire ontwapening."Kernkoppen Het verdrag is het resultaat van bilaterale onderhandelingen die maandenlang in Genève gevoerd werden. De tekst bepaalt dat Moskou en Washington elk 'slechts' 1.550 kernkoppen mogen bezitten. Dat is een verlaging van bijna 74 procent in vergelijking met het Strategic Arms Reduction Treaty (START) dat in 1991 werd ondertekend en in december 2009 afliep. Het nieuwe START-verdrag moet zowel door de Doema (het Russische Lagerhuis) als door de Amerikaanse Senaat bekrachtigd worden voordat het in werking kan treden.