Aan de vooravond van de EU-top over de schuldencrisis in de eurozone die donerdag begint, heeft de Amerikaanse president Barack Obama heeft een telefonisch onderhoud gehad met zijn Franse ambtsgenoot François Hollande. Dat maakte het Witte Huis bekend.

Groei en stabiliteit
Volgens het Witte Huis hadden Obama en Hollande het over "het belang om de inspanningen voort te zetten ter ondersteuning van groei en stabiliteit in de eurozone".

Obama, ongerust over de crisis in de eurozone en de gevolgen voor de Amerikaanse economie, had de voorbije dagen telefonisch contact met meerdere Europese leiders.

Obama heeft groot politike belang bij en goede afloop in Europa. Hij is bezig met een moeilijke herverkiezingscampagne die grotendeels om de economie zal draaien. Als de eurocrisis verder uit de hand loopt, kan dat de VS meeslepen in een nieuwe recessie en Obama's herverkiezingskansen kelderen.

Merkel
Hollande had woensdagavond in Parijs ook een ontmoeting van twee uur met de Duitse kanselier Angela Merkel. Hollande verklaarde, voor aanvang van de ontmoeting, dat beiden de economische en monetaire unie willen verdiepen, en later ook de politieke. Merkel pleitte voor een Europa dat werkt, waar leden elkaar helpen. (Belga/TV)

Aan de vooravond van de EU-top over de schuldencrisis in de eurozone die donerdag begint, heeft de Amerikaanse president Barack Obama heeft een telefonisch onderhoud gehad met zijn Franse ambtsgenoot François Hollande. Dat maakte het Witte Huis bekend. Groei en stabiliteit Volgens het Witte Huis hadden Obama en Hollande het over "het belang om de inspanningen voort te zetten ter ondersteuning van groei en stabiliteit in de eurozone". Obama, ongerust over de crisis in de eurozone en de gevolgen voor de Amerikaanse economie, had de voorbije dagen telefonisch contact met meerdere Europese leiders. Obama heeft groot politike belang bij en goede afloop in Europa. Hij is bezig met een moeilijke herverkiezingscampagne die grotendeels om de economie zal draaien. Als de eurocrisis verder uit de hand loopt, kan dat de VS meeslepen in een nieuwe recessie en Obama's herverkiezingskansen kelderen. Merkel Hollande had woensdagavond in Parijs ook een ontmoeting van twee uur met de Duitse kanselier Angela Merkel. Hollande verklaarde, voor aanvang van de ontmoeting, dat beiden de economische en monetaire unie willen verdiepen, en later ook de politieke. Merkel pleitte voor een Europa dat werkt, waar leden elkaar helpen. (Belga/TV)