De presidenten van de Verenigde Staten en Cuba hebben elkaar voor de tweede keer in 50 jaar via de telefoon gesproken. Dat maakten Amerikaanse en Cubaanse bronnen bekend, zonder te preciseren wanneer het gesprek tussen Barack Obama en Raul Castro plaatsvond.

Een functionaris van het Witte Huis zei in een verklaring dat de twee leiders elkaar woensdag te woord stonden vooraleer Obama uit Washington vertrok naar de regionale top in Jamaica en Panama.

Jorge Leganoa, vicedirecteur van het door de overheid beheerde Cubaanse National Information Agency, verklaarde op Facebook dat de twee mannen een telefoongesprek hadden net voordat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Cubaanse collega Bruno Rodriguez elkaar donderdagavond laat in Panama ontmoetten. Geen van de partijen deelden bijzonderheden mee over het gesprek.

Obama en Castro zullen elkaar voor het eerst officieel ontmoeten op de zevende Top van de Amerika's in Panama, die vrijdag en zaterdag plaatsvindt. (Belga/JH)

De presidenten van de Verenigde Staten en Cuba hebben elkaar voor de tweede keer in 50 jaar via de telefoon gesproken. Dat maakten Amerikaanse en Cubaanse bronnen bekend, zonder te preciseren wanneer het gesprek tussen Barack Obama en Raul Castro plaatsvond.Een functionaris van het Witte Huis zei in een verklaring dat de twee leiders elkaar woensdag te woord stonden vooraleer Obama uit Washington vertrok naar de regionale top in Jamaica en Panama. Jorge Leganoa, vicedirecteur van het door de overheid beheerde Cubaanse National Information Agency, verklaarde op Facebook dat de twee mannen een telefoongesprek hadden net voordat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Cubaanse collega Bruno Rodriguez elkaar donderdagavond laat in Panama ontmoetten. Geen van de partijen deelden bijzonderheden mee over het gesprek. Obama en Castro zullen elkaar voor het eerst officieel ontmoeten op de zevende Top van de Amerika's in Panama, die vrijdag en zaterdag plaatsvindt. (Belga/JH)