'Ze vertellen hen dat een hoop arme vluchtelingen, duizenden kilometers ver, een existentiële bedreiging voor Amerika zijn', zei de Democraat vrijdag op een verkiezingsbijeenkomst in Miami.

Het is een 'politieke show' dat Trump wegens de migranten soldaten naar de grens met Mexico stuurt, zei Obama. Het enige wat de Republikeinen volgens hem willen, is met hun paniekzaaierij de aandacht afleiden van hun eigen balans van twee jaar aan de macht.

Momenteel zijn duizenden Midden-Amerikanen in verschillende groepen op weg in Mexico naar de grens met de Verenigde Staten. In vogelvlucht zijn ze nog 1.300 kilometer verwijderd van de grens. Maar Trump gaf het Pentagon al opdracht om soldaten naar de grens te sturen. Zij zullen de grensbewakers logistiek bijstaan. Burgers oppakken, mogen ze niet.

Trump voert hevig campagne rond het thema van migratie voor de Congresverkiezingen komende dinsdag. Hij gebruikt daarbij opzwepende retoriek en overdrijft de situatie sterk. De president van de Verenigde Staten spreekt van een 'invasie' en een gevaar voor de nationale veiligheid.

Toch niet schieten op migranten

De Amerikaanse soldaten aan de Mexicaanse grens zullen toch niet schieten op stenengooiende migranten die proberen de grens over te steken. Dat heeft Trump vrijdag benadrukt. Hij stelde dat herrieschoppers wel gearresteerd moeten worden.

'Ze zullen niet moeten schieten. Wat ik niet wil, is dat die mensen met stenen gooien', zo verklaarde Trump vrijdag aan journalisten. 'Ze zullen voor lange tijd worden opgepakt.'

Donderdag had Trump die soldaten nog opgedragen om te 'repliceren' wanneer de migranten stenen naar hen gooien. Hij stelde ook dat de soldaten de steen als een geweer moesten beschouwen. 'Ik heb niet gezegd om te schieten', zo beklemtoonde hij vrijdag.

'Ze vertellen hen dat een hoop arme vluchtelingen, duizenden kilometers ver, een existentiële bedreiging voor Amerika zijn', zei de Democraat vrijdag op een verkiezingsbijeenkomst in Miami. Het is een 'politieke show' dat Trump wegens de migranten soldaten naar de grens met Mexico stuurt, zei Obama. Het enige wat de Republikeinen volgens hem willen, is met hun paniekzaaierij de aandacht afleiden van hun eigen balans van twee jaar aan de macht. Momenteel zijn duizenden Midden-Amerikanen in verschillende groepen op weg in Mexico naar de grens met de Verenigde Staten. In vogelvlucht zijn ze nog 1.300 kilometer verwijderd van de grens. Maar Trump gaf het Pentagon al opdracht om soldaten naar de grens te sturen. Zij zullen de grensbewakers logistiek bijstaan. Burgers oppakken, mogen ze niet. Trump voert hevig campagne rond het thema van migratie voor de Congresverkiezingen komende dinsdag. Hij gebruikt daarbij opzwepende retoriek en overdrijft de situatie sterk. De president van de Verenigde Staten spreekt van een 'invasie' en een gevaar voor de nationale veiligheid.De Amerikaanse soldaten aan de Mexicaanse grens zullen toch niet schieten op stenengooiende migranten die proberen de grens over te steken. Dat heeft Trump vrijdag benadrukt. Hij stelde dat herrieschoppers wel gearresteerd moeten worden.'Ze zullen niet moeten schieten. Wat ik niet wil, is dat die mensen met stenen gooien', zo verklaarde Trump vrijdag aan journalisten. 'Ze zullen voor lange tijd worden opgepakt.'Donderdag had Trump die soldaten nog opgedragen om te 'repliceren' wanneer de migranten stenen naar hen gooien. Hij stelde ook dat de soldaten de steen als een geweer moesten beschouwen. 'Ik heb niet gezegd om te schieten', zo beklemtoonde hij vrijdag.