Het dodental van de tornado's in het zuidoosten van de Verenigde Staten is opgelopen tot meer dan 300. President Barack Obama bezoekt vrijdag het zwaar getroffen stadje Tuscaloosa in de staat Alabama en zegde steun toe aan de getroffen gemeenschappen.

In Alabama alleen al vielen meer dan 200 doden. Dat blijkt uit een nieuwe officiële balans. Ook in de staten Tennessee, Mississippi, Georgia, Kentucky en Virginia eiste het noodweer mensenlevens. In totaal werd in zeven staten de noodtoestand afgekondigd.

"Wanneer en waar een tornado toeslaat, kunnen we niet controleren. Onze reactie erop wel," zei Obama donderdag. De president beloofde overheidsgeld voor de hulpverlening, al noemde hij geen exact bedrag.

Hevigste

En aantal staten in het zuiden van de VS krijgt jaarlijks met tornado's af te rekenen krijgen, maar nu werden enkele van de hevigste ooit gemeten in het gebied.

Weerkundigen waarschuwen dat het een grote vergissing zou zijn de oorzaak voor de vernietigende tornado's in de globale opwarming te zoeken. Zij verwijzen naar de atmosferische omstandigheden dit jaar. (KVDA)

Het dodental van de tornado's in het zuidoosten van de Verenigde Staten is opgelopen tot meer dan 300. President Barack Obama bezoekt vrijdag het zwaar getroffen stadje Tuscaloosa in de staat Alabama en zegde steun toe aan de getroffen gemeenschappen. In Alabama alleen al vielen meer dan 200 doden. Dat blijkt uit een nieuwe officiële balans. Ook in de staten Tennessee, Mississippi, Georgia, Kentucky en Virginia eiste het noodweer mensenlevens. In totaal werd in zeven staten de noodtoestand afgekondigd. "Wanneer en waar een tornado toeslaat, kunnen we niet controleren. Onze reactie erop wel," zei Obama donderdag. De president beloofde overheidsgeld voor de hulpverlening, al noemde hij geen exact bedrag. Hevigste En aantal staten in het zuiden van de VS krijgt jaarlijks met tornado's af te rekenen krijgen, maar nu werden enkele van de hevigste ooit gemeten in het gebied. Weerkundigen waarschuwen dat het een grote vergissing zou zijn de oorzaak voor de vernietigende tornado's in de globale opwarming te zoeken. Zij verwijzen naar de atmosferische omstandigheden dit jaar. (KVDA)