De Amerikaanse president Obama veroordeelt het geweld van de Egyptische ordediensten op de burgers in het land.

President Obama verklaarde in een toespraak vanuit zijn vakantieverblijf in Chilmark - Massachusetts, dat de geplande gezamenlijke militaire oefeningen van volgende maand worden geannuleerd. "Onze traditionele samenwerking kan niet plaatsvinden als burgers worden gedood op straat", aldus de president.

De militaire oefening 'Bright Star', waaraan duizenden militairen van de VS, Egypte, Pakistan, Koeweit en Duitsland deelnemen, wordt al sinds 1981 om de twee jaar georganiseerd.

Voorts wil Obama de relaties met Egypte opnieuw evalueren, al ging hij niet dieper in op de financiële steun die Egypte geniet. Egypte kan jaarlijks rekenen op 1,3 miljard dollar miltaire steun vanuit de VS, aangevuld met 250 miljoen dollar economische hulp.

Obama is voorlopig niet van plan de banden met Egypte, 'die decennialang teruggaan' door te knippen. Hij merkte op dat de interimregering een 'gevaarlijk pad' heeft gekozen dat al honderden mensenlevens heeft gekost. (Belga/Reuters/BO)

De Amerikaanse president Obama veroordeelt het geweld van de Egyptische ordediensten op de burgers in het land. President Obama verklaarde in een toespraak vanuit zijn vakantieverblijf in Chilmark - Massachusetts, dat de geplande gezamenlijke militaire oefeningen van volgende maand worden geannuleerd. "Onze traditionele samenwerking kan niet plaatsvinden als burgers worden gedood op straat", aldus de president. De militaire oefening 'Bright Star', waaraan duizenden militairen van de VS, Egypte, Pakistan, Koeweit en Duitsland deelnemen, wordt al sinds 1981 om de twee jaar georganiseerd.Voorts wil Obama de relaties met Egypte opnieuw evalueren, al ging hij niet dieper in op de financiële steun die Egypte geniet. Egypte kan jaarlijks rekenen op 1,3 miljard dollar miltaire steun vanuit de VS, aangevuld met 250 miljoen dollar economische hulp.Obama is voorlopig niet van plan de banden met Egypte, 'die decennialang teruggaan' door te knippen. Hij merkte op dat de interimregering een 'gevaarlijk pad' heeft gekozen dat al honderden mensenlevens heeft gekost. (Belga/Reuters/BO)