"Ik wilde naar hier komen, want Afrika is in beweging, Afrika is een van 's werelds regio's met de sterkste groei", aldus de staatsleider in de marge van de opening van een wereldtop van ondernemers.

"De mensen treden uit de armoede, de inkomsten stijgen, de middenklasse groeit en jongeren zoals jullie maken gebruik van technologie om de manier waarop Afrika zaken doet te veranderen", prees Obama. Hij riep de Afrikaanse leiders tegelijk op om met name vrouwelijke en jonge ondernemers te ondersteunen en kondigde aan, samen met private partijen, ruim 1 miljard dollar te willen investeren in startups.

"Afrika klaar om zaken te doen"

Een gedeelte van de Keniaanse hoofdstad, die de laatste jaren verschillende keren werd opgeschrikt door spectaculaire aanslagen van de al-Shebaab-milities, werd speciaal voor het bezoek van de Amerikaanse president afgesloten. De Amerikaanse ambassade had zelf geoordeeld dat de conferentie waaraan Obama zaterdagochtend deelnam, een "doelwit voor terroristen" kon vormen, maar de Keniaanse president Uhuru Kenyatta maakte zich sterk dat Kenia alleen al door het organiseren van de top van ondernemers een ander beeld van Afrika laat zien dan het beeld dat doorgaans in de media wordt opgehangen.

"Laat iedereen weten dat Afrika klaar staat om zaken te doen", was de boodschap van de Keniaanse staatsleider aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot.

Na Kenia reist Obama nog door naar Ethiopië, waar hij maandag in Addis Abeba een ontmoeting heeft met de Ethiopische premier Hailemariam Desalegn. De belangrijkste thema's van de vierdaagse reis van Obama en zijn gevolg zijn terrorisme, economische groei en mensenrechten. (Belga/NS)

"Ik wilde naar hier komen, want Afrika is in beweging, Afrika is een van 's werelds regio's met de sterkste groei", aldus de staatsleider in de marge van de opening van een wereldtop van ondernemers. "De mensen treden uit de armoede, de inkomsten stijgen, de middenklasse groeit en jongeren zoals jullie maken gebruik van technologie om de manier waarop Afrika zaken doet te veranderen", prees Obama. Hij riep de Afrikaanse leiders tegelijk op om met name vrouwelijke en jonge ondernemers te ondersteunen en kondigde aan, samen met private partijen, ruim 1 miljard dollar te willen investeren in startups. Een gedeelte van de Keniaanse hoofdstad, die de laatste jaren verschillende keren werd opgeschrikt door spectaculaire aanslagen van de al-Shebaab-milities, werd speciaal voor het bezoek van de Amerikaanse president afgesloten. De Amerikaanse ambassade had zelf geoordeeld dat de conferentie waaraan Obama zaterdagochtend deelnam, een "doelwit voor terroristen" kon vormen, maar de Keniaanse president Uhuru Kenyatta maakte zich sterk dat Kenia alleen al door het organiseren van de top van ondernemers een ander beeld van Afrika laat zien dan het beeld dat doorgaans in de media wordt opgehangen. "Laat iedereen weten dat Afrika klaar staat om zaken te doen", was de boodschap van de Keniaanse staatsleider aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Na Kenia reist Obama nog door naar Ethiopië, waar hij maandag in Addis Abeba een ontmoeting heeft met de Ethiopische premier Hailemariam Desalegn. De belangrijkste thema's van de vierdaagse reis van Obama en zijn gevolg zijn terrorisme, economische groei en mensenrechten. (Belga/NS)