O.J. Simpson naar rechtbank voor nieuw proces

© Reuters

American footballspeler O.J. Simpson verscheen voor de rechtbank in Las Vegas. Hij vraagt om een nieuw proces in de zaak waarvoor hij in 2008 tot 33 jaar celstraf werd veroordeeld.

De 65-jarige Amerikaan O.J. Simpson werd in 2008 veroordeeld tot 33 jaar celstraf voor een gewapende overval en kidnapping. Over vijf jaar komt de oud-footballspeler in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Advocaat Hij vraagt nu om een nieuw proces, omdat zijn advocaat volgens Simpson nalatig is geweest. De advocaat bracht hem niet op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en er was sprake van belangenverstrengeling.

Simpson zou twee handelaren in sportsouvenirs hebben overvallen. Hij beweert dat de spullen die zij verkochten, van hem waren.

Hij verklaart nu dat zijn advocaat vooraf had gezegd dat hij in zijn recht stond, als hij zijn sportsouvenirs zou terughalen bij de handelaren. Bovendien wees de advocaat zonder zijn medeweten een schikking af van twee jaar celstraf in ruil voor een bekentenis.

Moord De rechter in Las Vegas zegt dat hij de zaak nader wil onderzoeken. Woensdag wordt Simpson gehoord en vrijdag moet zijn voormalig advocaat voor de rechtbank verschijnen.

Simpson werd in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. In een civiele rechtszaak werd hij wel veroordeeld en moest hij de nabestaanden 33,5 miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Claartje Vogel / Elsevier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content