Daarmee keert de secretaris-generaal van de PdL zich tegen de koers van Silvio Berlusconi, waardoor de partij van Berlusconi een vuurproef wacht.

"Ik blijf er vast van overtuigd dat onze hele partij voor het vertrouwen in Letta moet stemmen. Er zijn geen groepen en groepjes", zei de sterkhouder van Silvio Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid (PdL).

Zijn uitspraak betekent echter niet dat alle PdL-afgevaardigden daadwerkelijk zo zullen stemmen. Want onmiddellijk daarna staken bij de PdL stemmen de kop op om de door Alfano voorgestelde lijn niet te volgen. "Ik zal enkel het vertrouwen stemmen, indien Silvio Berlusconi me dat vraagt", zei Berlusconi's ex-minister van Cultuur en PdL-senator Sandro Bondi. Ook andere senatoren benadrukten dat ze de richtlijn van Berlusconi verder zullen volgen.

Maar de koers van Alfano krijgt toch meer gehoor. "We zijn vastbesloten het evenwicht in de regering te handhaven. Daarom zullen we het vertrouwen stemmen", meende afgevaardigde Carlo Giovanardi.

Na het aftreden van vijf ministers uit de regering wil Letta woensdag in het parlement het vertrouwen vragen. Zijn kansen op succes lijken momenteel eerder beperkt.

Op een speech in Parijs sprak eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn alvast de hoop uit dat de politieke stabiliteit snel zal weerkeren in Italië. "Er staat veel op het spel voor alle Europeanen. Italië is de derde grootste economie van de eurozone en de impact van wat er gebeurt stopt niet aan de landsgrenzen. Dat wordt in heel Europa gevoeld." (Belga/TE)

Daarmee keert de secretaris-generaal van de PdL zich tegen de koers van Silvio Berlusconi, waardoor de partij van Berlusconi een vuurproef wacht. "Ik blijf er vast van overtuigd dat onze hele partij voor het vertrouwen in Letta moet stemmen. Er zijn geen groepen en groepjes", zei de sterkhouder van Silvio Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid (PdL).Zijn uitspraak betekent echter niet dat alle PdL-afgevaardigden daadwerkelijk zo zullen stemmen. Want onmiddellijk daarna staken bij de PdL stemmen de kop op om de door Alfano voorgestelde lijn niet te volgen. "Ik zal enkel het vertrouwen stemmen, indien Silvio Berlusconi me dat vraagt", zei Berlusconi's ex-minister van Cultuur en PdL-senator Sandro Bondi. Ook andere senatoren benadrukten dat ze de richtlijn van Berlusconi verder zullen volgen. Maar de koers van Alfano krijgt toch meer gehoor. "We zijn vastbesloten het evenwicht in de regering te handhaven. Daarom zullen we het vertrouwen stemmen", meende afgevaardigde Carlo Giovanardi. Na het aftreden van vijf ministers uit de regering wil Letta woensdag in het parlement het vertrouwen vragen. Zijn kansen op succes lijken momenteel eerder beperkt.Op een speech in Parijs sprak eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn alvast de hoop uit dat de politieke stabiliteit snel zal weerkeren in Italië. "Er staat veel op het spel voor alle Europeanen. Italië is de derde grootste economie van de eurozone en de impact van wat er gebeurt stopt niet aan de landsgrenzen. Dat wordt in heel Europa gevoeld." (Belga/TE)