"Er zijn nog verschillende moeilijke problemen", voegde Harf daar nog aan toe.

"Ik vrees dat we een nachtje doorgaan", zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius.

Aan de onderhandelingen, die moeten leiden tot een akkoord waarbij Iran wel kernenergie kan ontwikkelen maar geen kernwapens, nemen behalve Iran, de VS en Frankrijk, ook Rusland, China, Duitsland en Groot-Brittannië deel. Dat zijn de oudste kernmogendheden plus Duitsland.

Sancties

Grote discussiepunten zijn onder meer waar de nucleaire brandstof van Iran moet bewaard worden. In Rusland, vinden de andere onderhandelaars, in Iran, vindt Iran.Tweede grote twistpunt zijn de sancties. Iran wil die bijna onmiddellijk na het akkoord laten opheffen. Andere onderhandelaars willen een trage opheffing, die gelieerd wordt aan controles.

Even dacht men dat er een lijst kon gepubliceerd worden met punten waar men het wel over eens was, maar dat lukte blijkbaar niet.

(Belga/RR)

"Er zijn nog verschillende moeilijke problemen", voegde Harf daar nog aan toe. "Ik vrees dat we een nachtje doorgaan", zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius. Aan de onderhandelingen, die moeten leiden tot een akkoord waarbij Iran wel kernenergie kan ontwikkelen maar geen kernwapens, nemen behalve Iran, de VS en Frankrijk, ook Rusland, China, Duitsland en Groot-Brittannië deel. Dat zijn de oudste kernmogendheden plus Duitsland.Grote discussiepunten zijn onder meer waar de nucleaire brandstof van Iran moet bewaard worden. In Rusland, vinden de andere onderhandelaars, in Iran, vindt Iran.Tweede grote twistpunt zijn de sancties. Iran wil die bijna onmiddellijk na het akkoord laten opheffen. Andere onderhandelaars willen een trage opheffing, die gelieerd wordt aan controles.Even dacht men dat er een lijst kon gepubliceerd worden met punten waar men het wel over eens was, maar dat lukte blijkbaar niet.(Belga/RR)