Een rechter in New York maakte het nieuws bekend. Daarmee komt een einde aan de burgerlijke procedure tegen DSK. De details van het akkoord blijven "vertrouwelijk", aldus rechter Douglas McKeon.

4.6 miljoen

De zitting waarbij het akkoord maandag bezegeld werd, duurde nauwelijks tien minuten. Diallo was aanwezig. De rechter had niet gevraagd om de aanwezigheid van DSK.

De Franse krant Le Monde berichtte een tiental dagen geleden al over de minnelijke schikking tussen DSK en Diallo. Er werd toen gesproken over een bedrag van 4,6 miljoen euro dat de voormalige topman van het Internationaal Muntfonds zou betalen aan het kamermeisje, maar volgens de advocaten van DSK was dat bedrag uit de lucht gegrepen.

Gebrek aan bewijs

Diallo diende in mei vorig jaar een klacht in tegen DSK omdat die haar in een hotelkamer in New York aangerand zou hebben. De Franse toppoliticus werd dadelijk achter de tralies gezet. De strafzaak werd echter gestaakt wegens gebrek aan bewijs en twijfels over de betrouwbaarheid als getuige van Diallo.

Er kwam wel een burgerlijke zaak, maar die is met de minnelijke schikking nu ook van de baan. (Belga/TV)

Een rechter in New York maakte het nieuws bekend. Daarmee komt een einde aan de burgerlijke procedure tegen DSK. De details van het akkoord blijven "vertrouwelijk", aldus rechter Douglas McKeon.4.6 miljoen De zitting waarbij het akkoord maandag bezegeld werd, duurde nauwelijks tien minuten. Diallo was aanwezig. De rechter had niet gevraagd om de aanwezigheid van DSK. De Franse krant Le Monde berichtte een tiental dagen geleden al over de minnelijke schikking tussen DSK en Diallo. Er werd toen gesproken over een bedrag van 4,6 miljoen euro dat de voormalige topman van het Internationaal Muntfonds zou betalen aan het kamermeisje, maar volgens de advocaten van DSK was dat bedrag uit de lucht gegrepen. Gebrek aan bewijs Diallo diende in mei vorig jaar een klacht in tegen DSK omdat die haar in een hotelkamer in New York aangerand zou hebben. De Franse toppoliticus werd dadelijk achter de tralies gezet. De strafzaak werd echter gestaakt wegens gebrek aan bewijs en twijfels over de betrouwbaarheid als getuige van Diallo. Er kwam wel een burgerlijke zaak, maar die is met de minnelijke schikking nu ook van de baan. (Belga/TV)