De eerste aanslag gebeurde in Oost-Jeruzalem, aan grensovergangen. Een witte bestelwagen reed tot twee keer toe in op voetgangers en politieagenten. Een grensagent kwam om het leven en 14 anderen werden gekwestst. De chauffeur werd gedood. Hij behoorde volgens zijn Facebookpagina tot Hamas. Hamas eiste naderhand de aanslag op.

Ongeveer 12 uur later was er een andere auto die in de buurt van Betlehem inreed een groep Israëlische soldaten.

"Een soldaat verkeert in kritieke toestand, de andere twee liepen lichte verwondingen op", aldus een legerwoordvoerder. Volgens een communiqué van de politie werden de soldaten aangereden door een wagen met Palestijnse nummerplaat terwijl ze een Palestijns vluchtelingenkamp bewaakten ten zuiden van Bethlehem.

De dader kon ontkomen.

De spanningen in Oost-Jeruzalem en de westelijke Jordaanoever zijn toegenomen sinds nieuwe plannen voor joodse nederzettingen en joodse woonzones in Oost-Jeruzalem zijn bekendgemaakt, en sinds vorige week een joodse activitist, die ijvert voor méér rechten van joden op de Tempelberg, werd neergeschoten. Op verschillende plaatsen, onder meer op en om de Tempelberg, aan de toegangsplaats voor niet-moslims, kwam het tot schermutselingen tussen manifestanten en Israëlische ordemacht. De Tempelberg, ofte al-Haram al-Sharif in het Arabisch, was korte tijd gesloten.

(Belga/RR)

De eerste aanslag gebeurde in Oost-Jeruzalem, aan grensovergangen. Een witte bestelwagen reed tot twee keer toe in op voetgangers en politieagenten. Een grensagent kwam om het leven en 14 anderen werden gekwestst. De chauffeur werd gedood. Hij behoorde volgens zijn Facebookpagina tot Hamas. Hamas eiste naderhand de aanslag op.Ongeveer 12 uur later was er een andere auto die in de buurt van Betlehem inreed een groep Israëlische soldaten. "Een soldaat verkeert in kritieke toestand, de andere twee liepen lichte verwondingen op", aldus een legerwoordvoerder. Volgens een communiqué van de politie werden de soldaten aangereden door een wagen met Palestijnse nummerplaat terwijl ze een Palestijns vluchtelingenkamp bewaakten ten zuiden van Bethlehem. De dader kon ontkomen.De spanningen in Oost-Jeruzalem en de westelijke Jordaanoever zijn toegenomen sinds nieuwe plannen voor joodse nederzettingen en joodse woonzones in Oost-Jeruzalem zijn bekendgemaakt, en sinds vorige week een joodse activitist, die ijvert voor méér rechten van joden op de Tempelberg, werd neergeschoten. Op verschillende plaatsen, onder meer op en om de Tempelberg, aan de toegangsplaats voor niet-moslims, kwam het tot schermutselingen tussen manifestanten en Israëlische ordemacht. De Tempelberg, ofte al-Haram al-Sharif in het Arabisch, was korte tijd gesloten.(Belga/RR)