Onder het codewoord LOVEINT, misbruikten medewerkers van de spionagedienst Amerikaanse National Security Agency, de apparatuur om onder meer geliefden te stalken. Het afgelopen decennium werd gemiddeld één keer per jaar een medewerker betrapt, schrijft de Amerikaanse krant the Wall Street Journal.

De Amerikaanse senator Dianne Feinstein, die de doorlichtingscommissie van de NSA voorzit, werd deze week ingelicht over de praktijken en is van plan alle gevallen te controleren. "Voornamelijk buitenlandse personen werden nagetrokken", meldt zij.

Zerotolerancebeleid

Een werknemer werd op het matje geroepen omdat hij de middelen van de NSA had misbruikt om een ex-partner op te sporen, aldus het persagentschap AP. De NSA is bereid mee te werken aan het onderzoek en benadrukt een zerotolerancebeleid te hanteren.

De uitgebreide schaal waarop de Amerikaanse overheid zijn burgers bespioneerde werd aan het licht gebracht door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. (AVE)

Onder het codewoord LOVEINT, misbruikten medewerkers van de spionagedienst Amerikaanse National Security Agency, de apparatuur om onder meer geliefden te stalken. Het afgelopen decennium werd gemiddeld één keer per jaar een medewerker betrapt, schrijft de Amerikaanse krant the Wall Street Journal. De Amerikaanse senator Dianne Feinstein, die de doorlichtingscommissie van de NSA voorzit, werd deze week ingelicht over de praktijken en is van plan alle gevallen te controleren. "Voornamelijk buitenlandse personen werden nagetrokken", meldt zij. ZerotolerancebeleidEen werknemer werd op het matje geroepen omdat hij de middelen van de NSA had misbruikt om een ex-partner op te sporen, aldus het persagentschap AP. De NSA is bereid mee te werken aan het onderzoek en benadrukt een zerotolerancebeleid te hanteren. De uitgebreide schaal waarop de Amerikaanse overheid zijn burgers bespioneerde werd aan het licht gebracht door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. (AVE)