Eerder stond die cartoon wel op de website van de krant, maar na een "journalistieke discussie" is besloten de spotprent weg te halen. De tekening komt niet in de papieren krant terug.

In het opiniestuk bedankt Dyab Abou Jahjah Nederland voor de ruimte die hij kreeg in het VPRO-programma Zomergasten. In het artikel spreekt hij over zichzelf als "de grote boze wolf". In eerste instantie plaatste NRC Handelsblad daarbij een cartoon van de glimlachende wolf, die het opengesneden lijk van een van de drie biggetjes op zijn rug draagt. In het gezicht van de wolf was de beeltenis van Abou Jahjah verwerkt.

Adjunct-hoofdredacteur Egbert Kalse laat weten dat de beslissing om de spotprent niet in de krant te brengen, is genomen om de discussie of Abou Jahjah wel of niet een wolf in schaapskleren is niet opnieuw aan te zwengelen. "De afweging was: gaan we zijn mening extra nadruk geven met een cartoon van Oppenheimer en de discussie weer overdoen, of onthouden we ons van commentaar en gaan we niet opnieuw het debat aan'', verduidelijkt Kalse.

Uiteindelijk is voor het laatste gekozen, mede omdat de uitzending van Zomergasten alweer van een week geleden is. "Het is nu geweest.''

Oppenheimer betreurt het dat de cartoon is verwijderd. "Ik vind het heel jammer dat hij is weggehaald, maar een cartoonist is afhankelijk van de hoofdredactie. Het is mijn taak zo scherp mogelijk uit de hoek komen, maar uiteindelijk maakt de hoofdredactie een afweging. Het is jammer, maar ik respecteer de beslissing.''

(Belga/RR)

Eerder stond die cartoon wel op de website van de krant, maar na een "journalistieke discussie" is besloten de spotprent weg te halen. De tekening komt niet in de papieren krant terug. In het opiniestuk bedankt Dyab Abou Jahjah Nederland voor de ruimte die hij kreeg in het VPRO-programma Zomergasten. In het artikel spreekt hij over zichzelf als "de grote boze wolf". In eerste instantie plaatste NRC Handelsblad daarbij een cartoon van de glimlachende wolf, die het opengesneden lijk van een van de drie biggetjes op zijn rug draagt. In het gezicht van de wolf was de beeltenis van Abou Jahjah verwerkt. Adjunct-hoofdredacteur Egbert Kalse laat weten dat de beslissing om de spotprent niet in de krant te brengen, is genomen om de discussie of Abou Jahjah wel of niet een wolf in schaapskleren is niet opnieuw aan te zwengelen. "De afweging was: gaan we zijn mening extra nadruk geven met een cartoon van Oppenheimer en de discussie weer overdoen, of onthouden we ons van commentaar en gaan we niet opnieuw het debat aan'', verduidelijkt Kalse. Uiteindelijk is voor het laatste gekozen, mede omdat de uitzending van Zomergasten alweer van een week geleden is. "Het is nu geweest.'' Oppenheimer betreurt het dat de cartoon is verwijderd. "Ik vind het heel jammer dat hij is weggehaald, maar een cartoonist is afhankelijk van de hoofdredactie. Het is mijn taak zo scherp mogelijk uit de hoek komen, maar uiteindelijk maakt de hoofdredactie een afweging. Het is jammer, maar ik respecteer de beslissing.''(Belga/RR)