Met de parlementaire stemming heeft de regering heeft de opdracht gekregen een wet te schrijven. De sociaaldemocratische minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide zei erg trots te zijn op het besluit. "Ik denk dat andere landen zullen volgen."

Dubbel zoveel vrouwen tegen 2020

Noorwegen is het eerste land in Europa en binnen de NAVO dat de militaire dienst verplicht maakt voor beide geslachten. Noorwegen kent al een vrijwillige militaire dienst voor vrouwen. Vrouwen maken momenteel 10 procent uit van de Noorse strijdkrachten. De regering hoopt dat hun aandeel in 2020 is verdubbeld. (Elsevier/Arne Hankel/TV)

Met de parlementaire stemming heeft de regering heeft de opdracht gekregen een wet te schrijven. De sociaaldemocratische minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide zei erg trots te zijn op het besluit. "Ik denk dat andere landen zullen volgen."Dubbel zoveel vrouwen tegen 2020 Noorwegen is het eerste land in Europa en binnen de NAVO dat de militaire dienst verplicht maakt voor beide geslachten. Noorwegen kent al een vrijwillige militaire dienst voor vrouwen. Vrouwen maken momenteel 10 procent uit van de Noorse strijdkrachten. De regering hoopt dat hun aandeel in 2020 is verdubbeld. (Elsevier/Arne Hankel/TV)