NOAS, de Noorse vluchtelingenorganisatie, voert een opmerkelijke campagne. 'Zal Amir kunnen blijven? Hij vluchtte uit Gaza, nadat hij gefolterd werd, maar de jury lijkt te twijfelen.'

So You Think You Can Stay, is een parodie op het wereldwijde bekende televisieprogramma So You Think You Can Dance. In het filmpje is te zien hoe asielzoekers, net zoals bij de danswedstrijd, enkele minuten de tijd hebben om de jury te overtuigen. Aan de hand van pakkende getuigenissen, emotionele foto's en overtuigingskracht proberen ze een verblijfsvergunning voor het Europese land te bemachtigen.

Samen met de filmpjes, lanceerde NOAS een website waarop ze de verhalen achter de vluchtelingen toont. 'So You Think You Can Stay geeft een gezicht aan een groep mensen die anders geen gehoor krijgt of slechts negatief in de media komt. Wij willen tonen dat bijna alle asielzoekers goede redenen hebben om hun land te ontvluchten en bescherming te zoeken in Noorwegen', klinkt het.

Noorwegen heeft een strikt asielbeleid en zet sterk in op terugkeerbeleid. (AVE)

NOAS, de Noorse vluchtelingenorganisatie, voert een opmerkelijke campagne. 'Zal Amir kunnen blijven? Hij vluchtte uit Gaza, nadat hij gefolterd werd, maar de jury lijkt te twijfelen.' So You Think You Can Stay, is een parodie op het wereldwijde bekende televisieprogramma So You Think You Can Dance. In het filmpje is te zien hoe asielzoekers, net zoals bij de danswedstrijd, enkele minuten de tijd hebben om de jury te overtuigen. Aan de hand van pakkende getuigenissen, emotionele foto's en overtuigingskracht proberen ze een verblijfsvergunning voor het Europese land te bemachtigen.Samen met de filmpjes, lanceerde NOAS een website waarop ze de verhalen achter de vluchtelingen toont. 'So You Think You Can Stay geeft een gezicht aan een groep mensen die anders geen gehoor krijgt of slechts negatief in de media komt. Wij willen tonen dat bijna alle asielzoekers goede redenen hebben om hun land te ontvluchten en bescherming te zoeken in Noorwegen', klinkt het. Noorwegen heeft een strikt asielbeleid en zet sterk in op terugkeerbeleid. (AVE)