Jens Stoltenberg, de Noorse premier, heeft een namiddag als taxichauffeur verschillende personen vervoerd. 'In een taxi zeggen mensen wat ze echt denken.'

"Het is belangrijk voor mij om te horen wat de mensen echt denken. En als er één plaats is waar de mensen zeggen wat ze denken, dan is dat in een taxi", aldus de Noorse regeringsleider in een video die werd gepubliceerd op onder meer Facebook, Twitter en YouTube.

De taxigesprekken werden met een verborgen camera opgenomen. "Het is acht jaar geleden dat ik nog gereden heb", bekent Stoltenberg aan een cliënte die hem herkende. Een andere inzittende hoopt dat de premier kan ingrijpen in de lonen van de toplui. "Ze zouden niet zomaar miljoenen mogen verdienen", aldus de oudere vrouw.

Verkiezingscampagne

De publicatie maakt ongetwijfeld deel uit van de verkiezingscampagne van Stoltenberg. Zijn sociaaldemocratische Arbeiderspartij en de linkse coalitie zijn geen favoriet voor de stembusslag in september. (Belga/AVE)

Jens Stoltenberg, de Noorse premier, heeft een namiddag als taxichauffeur verschillende personen vervoerd. 'In een taxi zeggen mensen wat ze echt denken.'"Het is belangrijk voor mij om te horen wat de mensen echt denken. En als er één plaats is waar de mensen zeggen wat ze denken, dan is dat in een taxi", aldus de Noorse regeringsleider in een video die werd gepubliceerd op onder meer Facebook, Twitter en YouTube. De taxigesprekken werden met een verborgen camera opgenomen. "Het is acht jaar geleden dat ik nog gereden heb", bekent Stoltenberg aan een cliënte die hem herkende. Een andere inzittende hoopt dat de premier kan ingrijpen in de lonen van de toplui. "Ze zouden niet zomaar miljoenen mogen verdienen", aldus de oudere vrouw. VerkiezingscampagneDe publicatie maakt ongetwijfeld deel uit van de verkiezingscampagne van Stoltenberg. Zijn sociaaldemocratische Arbeiderspartij en de linkse coalitie zijn geen favoriet voor de stembusslag in september. (Belga/AVE)