Noorse jongeren van de Arbeidspartij vertrekken voor het eerst sinds de massamoorden in 2011 op zomerkamp. Twee jaar geleden schoot Anders Behring Breivik op het eiland Utoya 69 jongeren dood.

Het kamp vindt dit jaar plaats in Glusrud, 4,5 kilometer van het eiland Utoya. De nieuwbouw op het eiland Utoya is pas klaar in 2015 en daarom gingen de organisatoren op zoek naar een andere locatie.

"Vorig jaar werden de kampen geannuleerd, maar dit jaar snakten de jongeren naar een zomerkamp", vertel een woordvoerder aan het persbureau ANP.

De Noorse premier Jens Stoltenberg van de Arbeiderspartij bezoekt het evenement later deze week. De AUF verwacht dagelijks 1000 mensen op het kampterrein, waarvan er ongeveer 800 in tenten zullen overnachten. Een aantal geüniformeerde agenten en volwassenen zorgen voor de bewaking. (AVE)

Noorse jongeren van de Arbeidspartij vertrekken voor het eerst sinds de massamoorden in 2011 op zomerkamp. Twee jaar geleden schoot Anders Behring Breivik op het eiland Utoya 69 jongeren dood.Het kamp vindt dit jaar plaats in Glusrud, 4,5 kilometer van het eiland Utoya. De nieuwbouw op het eiland Utoya is pas klaar in 2015 en daarom gingen de organisatoren op zoek naar een andere locatie. "Vorig jaar werden de kampen geannuleerd, maar dit jaar snakten de jongeren naar een zomerkamp", vertel een woordvoerder aan het persbureau ANP. De Noorse premier Jens Stoltenberg van de Arbeiderspartij bezoekt het evenement later deze week. De AUF verwacht dagelijks 1000 mensen op het kampterrein, waarvan er ongeveer 800 in tenten zullen overnachten. Een aantal geüniformeerde agenten en volwassenen zorgen voor de bewaking. (AVE)