Zaev sprak over 'grote onrechtvaardigheid' en 'een grote, historische vergissing'. De premier wil dat de kiezers nu uitmaken hoe het verder moet. Hij wil daarom zo snel als mogelijk vervroegde verkiezingen houden. EU-lidmaatschap stond centraal in het beleid van Zaev. De beslissing om toetredingsgesprekken te starten met Noord-Macedonië en Albanië werd onder meer geblokkeerd door Frankrijk.

Volgens de Fransen is het hele toetredingsproces toe aan vernieuwing en moet de EU nu eerst zijn huis op orde krijgen alvorens aan uitbreiding te denken. Ook Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker noemde het een 'zware historische vergissing' om geen groen licht te geven. De Commissie had zowel Noord-Macedonië als Albanië een positief rapport gegeven.

Zaev sprak over 'grote onrechtvaardigheid' en 'een grote, historische vergissing'. De premier wil dat de kiezers nu uitmaken hoe het verder moet. Hij wil daarom zo snel als mogelijk vervroegde verkiezingen houden. EU-lidmaatschap stond centraal in het beleid van Zaev. De beslissing om toetredingsgesprekken te starten met Noord-Macedonië en Albanië werd onder meer geblokkeerd door Frankrijk. Volgens de Fransen is het hele toetredingsproces toe aan vernieuwing en moet de EU nu eerst zijn huis op orde krijgen alvorens aan uitbreiding te denken. Ook Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker noemde het een 'zware historische vergissing' om geen groen licht te geven. De Commissie had zowel Noord-Macedonië als Albanië een positief rapport gegeven.