Noord-Koreaanse leider Kim superviseerde test ‘supergrote raketwerper’

Beelden van een vermeende raketlancering door Noord-Korea (beeld vrijgegeven door het Noord-Koreaanse persagentschap) © Reuters

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft de test gesuperviseerd van een ‘pas ontwikkelde supergrote raketwerper’. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia zondag gemeld, na de zevende raketlancering in minder dan een maand tijd.

Zaterdag vuurde Pyongyang vanop een terrein aan de oostkust van Noord-Korea twee projectielen, vermoedelijk korteafstandsraketten, af die zo’n 380 kilometer verderop in zee terechtkwamen.

De Noord-Koreaanse leider zei dat de ‘jonge en beloftevolle’ wetenschappers achter het nieuwe raketsysteem van onschatbare waarde zijn voor het land, aldus media.

De recente reeks rakettesten wordt gezien als een antwoord op de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten, die onlangs werden afgerond. Pyongyang interpreteert die gezamenlijke operaties als een oefening voor een invasie van Noord-Korea.

Pyongyang en Washington proberen momenteel om de slabakkende onderhandelingen over het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma en de economische sancties nieuw leven in te blazen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content