"Kim Jong-un is vader van een dochter", zegt de Amerikaanse basketbalspeler Dennis Rodman, na een bezoek aan Noord-Korea. Het meisje zou ongeveer één jaar oud zijn.

Vorig jaar verschenen er enkele foto's van Kims vrouw Ri Sol, waarop ze zwanger leek. Maar dit gerucht werd nooit door een officiële instantie bevestigd. Later verdween Ri Sol een tijdje van het publieke toneel om in oktober terug te keren. Deze 'verdwijning' werkte speculaties over een mogelijke zwangerschap en een bevalling in de hand.

De Amerikaanse Dennis Rodman, die Noord-Korea voor de twee maal bezocht, omschrijft Kim als een vriend en zegt in de Britse krant The Guardian dat hij de baby zelf heeft vastgehouden.

Kim Jong-un is een goede vader en vormt met zijn vrouw en dochtertje een prachtig gezin

Dennis Rodman

"Kim Jong-un is een goede vader en samen met zijn vrouw vormen ze een prachtig gezinnetje", klonk het.

Vrouwelijke opvolgster onwaarschijnlijk

In de traditionele Noord-Koreaanse maatschappij ligt het niet voor de hand dat Ju-ae, zoals het dochtertje zou heten, ooit aantreedt als opvolgster van haar vader. Wel gebruikelijk in Noord-Korea, is dat vrouwelijke familieleden hoge overheidsfuncties bekleden, aldus het persagentschap Reuters.

"Kim Jong-un is vader van een dochter", zegt de Amerikaanse basketbalspeler Dennis Rodman, na een bezoek aan Noord-Korea. Het meisje zou ongeveer één jaar oud zijn.Vorig jaar verschenen er enkele foto's van Kims vrouw Ri Sol, waarop ze zwanger leek. Maar dit gerucht werd nooit door een officiële instantie bevestigd. Later verdween Ri Sol een tijdje van het publieke toneel om in oktober terug te keren. Deze 'verdwijning' werkte speculaties over een mogelijke zwangerschap en een bevalling in de hand. De Amerikaanse Dennis Rodman, die Noord-Korea voor de twee maal bezocht, omschrijft Kim als een vriend en zegt in de Britse krant The Guardian dat hij de baby zelf heeft vastgehouden. "Kim Jong-un is een goede vader en samen met zijn vrouw vormen ze een prachtig gezinnetje", klonk het. In de traditionele Noord-Koreaanse maatschappij ligt het niet voor de hand dat Ju-ae, zoals het dochtertje zou heten, ooit aantreedt als opvolgster van haar vader. Wel gebruikelijk in Noord-Korea, is dat vrouwelijke familieleden hoge overheidsfuncties bekleden, aldus het persagentschap Reuters.